“Als het enige wat we mensen leren, was dat ze kunnen genieten van álle menselijke ervaringen, dan zou dat de wereld veranderen. Wanneer het enige dat ze leren, is dat ze er niet langer bang voor hoeven zijn dan veranderen we hun wereld!” – Sydney Banks

Hoe vaak ben je niet met iets gestart (of heb je het niet afgerond) omdat je bang was dat het niet perfect zou zijn? Hoe vaak heb je jezelf gesaboteerd met uitstellen, afstellen of eindeloos verbeteren omdat je geen mislukking wilde riskeren? Hoe vaak heeft de wens naar eindeloze verbetering, jou ervan weerhouden om een onvolmaakt schilderij te schilderen, een halfbakken gedicht te delen, een nog niet geheel gestroomlijnde training te geven… niet omdat je niet kon, maar omdat je niet durfde?

Hoe vaak heeft de angst om te falen, jou weerhouden van het vragen om hulp, het huilen in een vol park, het verpesten van een liefdeslied, het optrekken van een defensieve muur van woorden? Hoe vaak heb je de rauwe, kwetsbare schoonheid van je eigen falen weggeduwd, de kostbare imperfectie van je eigen zijn? Hoe vaak heb je jezelf in het labyrint van je gedachten opgesloten, je eigen stress gecreëerd door schaduwen te vrezen die groter waren in je verbeelding dan in het licht van het huidige moment?

Jouw denkvermogen stelt je in staat om je eigen unieke werkelijkheid te creëren en vorm te geven door de lens van je zenuwstelsel en je geest. Het is een eindeloze bron van persoonlijke waarheden, voortdurend gevormd en hervormd door ervaringen, herinneringen en inzichten, als klei die steeds opnieuw wordt gekneed in steeds veranderende vormen en patronen. Samen met levensenergie en bewustzijn vormen de basis van je menselijk bestaan, en het is door het verkennen van hun diepten dat je de ware aard van jezelf en onze wereld kunt ontdekken.

Als je je ware aard achter die telkens veranderende unieke werkelijkheid ontdekt en de speelsheid van je ervaringen gaat omarmen, kun je worden wat je in de wereld zo graag wilt zien. Je energie en lichtheid worden dan als een magneet die anderen aantrekt, een stralende zon die zelfs de donkerste dagen verlicht. Dat is jouw geschenk aan de wereld. Laat het schijnen. Leun dus vol vertrouwen voorover de toekomst in en transformeer daarmee niet alleen je eigen leven maar ook dat van velen om je heen. Laat mij je daarbij kleine zetjes geven, via mijn aanbod. Want het leven net zo intens transformeren als je het ervaart.. wat zou dat voor jou waard zijn?