MEGA SHIFT GAANDE…. HOLY SMOKE! 😳

‘Wow Xandra, ik voel dat er niks mis is met mij. Ik ben heel.’

‘Ongelofelijk wat spelen doet. Ik straal er gewoon van.’

‘Als ik bij jou ben dan voel ik weer dat de wereld klopt.’

Zomaar wat opmerkingen die ik de laatste tijd kreeg. En allemachtig wat is dat toch heerlijk om te horen. Want sinds ik de overstap maakte van ‘psychologie van de koude grond’ naar een meer spirituele aanpak kreeg ik ook mensen op mijn pad die geen idee hadden wat ze ermee moesten.

En dat klopt overigens ook. Je ego snapt er geen drol van. Kan er niks mee ook. Het lijkt dan nergens over te gaan de hele dag. Maar als je in kunt tappen op die diepere laag…. ohlalala…. dan verschuift er wat!

En zo’n verschuiving mag ik zelf ook ervaren op dit moment. Ik loop al een tijdje mee binnen het boeddhisme en afgelopen weekend was er een inwijding in de hoogste tantra. Na de voorbereidingsdag werd ik in mijn slaap overvallen door de vraag; ‘ben je er klaar voor dit leven op te geven?’ en ik wist dat het mijn ego was wat het antwoord mocht geven.

Het grappige was dat ik in mijn droom de helderheid van geest had om te bedenken dat als ik in dit leven de volledige verlichting niet zou bereiken ik hierna nog tig levens heb. Om vervolgens een lange stilte te ontvangen en te beseffen dat ik echt alleen dit leven heb. Mijn ego had het even zwaar. Hij moest eraan. Kon niet anders. En dus zei ik ‘ja’ als antwoord op de vraag. Ik was bereid om te gaan sterven om te kunnen leven.

En toen kickte hij in; hoe f*cking kort dit leven is om de lach bij mensen echt te bevrijden. Te leren hoe hun brein (echt) werkt en dat dit anders is dan gedacht. Dat je je leven binnenstebuiten leeft en achterstevoren verhalen verzint.

De urgentie maakte dat ik direct een drang voelde om naar buiten te treden. Om meer mensen te bereiken. Echt, ik geloof dat als mensen snappen hoe de creatie van hun werkelijkheid werkt en ermee gaan spelen de wereld een stuk vreedzamer wordt. Ik voelde dat ik nog maar een half leven heb om de wereld te transformeren. Een verschil te maken. Damn, ik onderneem al tien jaar en ik heb pas zo weinig gedaan. Ik mag haast gaan maken! Meer liefde verspreiden! Wegen vinden om meer mensen te bereiken. Ik kan niet niks meer doen. Niet langer achterover leunen…. Ik ben gadverpillekies een glitch in the matrix!

Het gevoel was zo heftig dat ik het op nationale tv uit had willen roepen. Van de daken schreeuwen ook. Ik deed het niet. In plaats daarvan ging ik terug naar het boeddhistische centrum. Waar de heftigheid overigens gewoon door ging 🫣😂

Sinds de initiatie voel ik een vlammende hitte over mijn hele huid, beginnend op mijn rug, maar inmiddels is het overal en trekt het van buiten naar binnen. Ik heb hoofdpijn, koude rillingen, een loopneus, plas 30 keer per dag en laat scheten waar een koe ‘u’ tegen zegt. (sorry voor de beeldspraak). En ik ben tegelijkertijd zo heppie de peppier dat ik om alles wat een uiting is van liefde, oprechte aandacht of compassie spontaan mijn tranen trekt.

In beweging noemen ze mijn proces. Ik noem het f*cking fantastisch! 🤩🥰