`Xandra, jij bent voor mij echt nummer 1 met stip waar het gaat om Facebook. Jee, wat een mega overload aan positieve berichtjes stuur jij. Het lijkt of je het helemaal gemaakt hebt en overal binnen bent!`

Ik trek mijn wenkbrauwen op, maar omdat ik aan de telefoon zit wordt dit natuurlijk niet opgepikt door mijn gesprekspartner. Ze gaat door…. `Ja, echt waar, ik durfde je zelfs nu bijna niet te vragen voor een gesprek omdat ik bang was dat je te druk was.`

De werkelijkheid vermengt zich met haar woorden. Het feit dat ik zoveel op Facebook post is omdat ik tijd heb om te posten. Zo simpel is het. Niet wat ik wil, maar momenteel wel de werkelijkheid. Maar blijkbaar komt dat niet zo over. En dat terwijl ik niets liever wil dan eerlijk, open en transparant zijn. Mijzelf kwetsbaar opstellen zodat ik anderen kan uitnodigen om dat ook te doen. En dat doe ik dus blijkbaar niet. Ik gooi een deel van mijn huidige leven dus blijkbaar niet de lucht in. Waarom doe ik dat nu niet?

Het antwoord was even simpel als schokkend voor me: als ik op social media zeg dat mijn workshops niet helemaal vol zitten dan is het net alsof ik weer op het schoolplein sta en hardop roep: ´ik heb niemand om mee te spelen, wie wil er mijn vriendje zijn?´ En dat wil ik niet. Ik ben namelijk echt niet zielig!!

Ik wil graag het terrasje in de zon zijn waar iedereen graag wil vertoeven. Maar zover is het nog niet. En dat voelt naar, en naakt, en onzeker….

Graag deel ik mijn successen met jullie op Facebook, omdat ik oprecht blij ben met hetgeen er gebeurd, de dingen die ik meemaak en de prachtige mensen die ik ontmoet. Ik zou ze ook niet -niet- willen delen. Maar wellicht mag het volgende er ook nog bij….

“Balen, vandaag bij thuiskomst 30 mailtjes, maar helaas enkel reclame en spam en niet de aanmeldingen die ik zo hard nodig heb om in januari weer te kunnen starten met mijn programma’s” #hoophouden

“damn, zojuist een afzegging gehad voor een te geven workshop wegens cancellen van het evenement. En was ik nu net vergeten om de refundregeling bij annulering in de laatste week te regelen. Dat kost me een paar honderd euro’. #weerwatgeleerd

“Vandaag allemaal mooie successen van jullie hier op Facebook. Voel me even heel erg klein worden omdat ik pas 3 deelnemers heb” #mindervoelen

“Kreeg vandaag van iemand het fijne advies dat ik teveel activiteiten gratis doe en dat ik daarmee moet stoppen. Dat weet ik wel, maar ben bang dat ik me dan thuis alleen maar ga vervelen…” #dilemma

Januari is nog ver weg… dat weet ik … En da’s maar goed ook, want tegen die tijd ben ik misschien vergeten dat ik me af en toe best wel naar, naakt en onzeker voel…. en jullie hopelijk ook, als je komt genieten van mijn terrasje in de zon…