‘Zo werkt het dus niet’, dacht ik onlangs toen ik een advertentie op social media voorbij zag komen. ‘Of juist wel’ was mijn tweede gedachte. Wat er gebeurde was eigenlijk vrij simpel. Een advertentie van een businesscoach die haar klanten ging leren om te leven vanuit vertrouwen en overvloed. Mooi punt. Ik was geïnteresseerd. ‘Wie ben jij en wat heeft het leven je geleerd?’ vroeg ik me af.

En dus bekeek ik het plaatje aandachtig. Las de korte tekst. Mijn oog viel op de eerste regel: ‘koop nu je ticket voordat de prijs omhoog gaat!’ Deze coach werk met vroegboekkorting. Hoewel daar op zich niks mis mee is natuurlijk, trok ze met deze actie wel gelijk het publiek aan dat het meest op haar zat te wachten. Precies degenen die gevoelig zijn voor vroegboekkorting zijn wellicht degenen die het verste afstaan van het werkelijk ervaren van vertrouwen en overvloed.

En toen gingen mijn gedachten verder. Ik kan daar niks aan doen, mijn hoofd doet dat nu eenmaal af en toe. Ik vroeg me af hoe het met deze coach zit. Of zij zelf leeft vanuit vertrouwen en overvloed , zonder al te veel plan, overgevend aan wat mag ontstaan (zoveel mogelijk dan). Zou de Dalai Lama ooit aan vroegboekkorting hebben gedaan? Zou marketing er anders uit gaan zien wanneer je op andere energie gaat varen? En hoe dan?

Ik zie veel reclame voorbij komen van coaches die zich richten op het verhaal dat jij vertelt. En dat als je écht wilt veranderen bij hen moet zijn. Maar wat geven zij je dan? Een ander verhaal toch? Een ander verhaal is nog altijd meer van hetzelfde? Hoe zit het eigenlijk met de fixed en groeimindset discussie? Is de ene beter dan de andere? Is er dan niet nog altijd de goed-fout discussie? Ik geloof dat het is net zoals gevoelens, de positieve zijn niet beter dan de negatieve. Ze zijn. En pas wanneer je dat gaat erkennen mag het er ook echt zijn. Dan ben je er daadwerkelijk voorbij.

Als alles er mag zijn dan heb je geen verhaal meer waar je op kunt terugvallen. Dan ga je daadwerkelijk voelen dat je limitless bent. Dit is geen lekkere standaard methode, want die is er immers niet. Misschien is er wel een handvat te vinden waarmee het voor jou werkt. Dat is fijn, want dan heb je iets om je aan vast te houden of om op terug te vallen. Maar anderen datzelfde handvat geven of aanleren heeft geen zin en het is een heleboel werk. Dat is immers outside-in. En jij hebt het andersom gedaan: inside-out. Het is jou handvat. Daarom werkt het voor jou en heeft het je veranderd.

Als je mag denken aan wat je wilt aantrekken, wat geloof je dan dat er nu voor je is? Als je jezelf niet meer tegenhoudt maar vertrouwt op je grootsheid, waar richt je dan als eerste je aandacht op? Hoe kun je ooit ergens definitief afscheid van nemen of iets achter je laten als het nooit meer dan een gedachte is geweest? En ook… wat doe je dan, zodra deze in de toekomst toch stiekem weer oppopt?

Is het nog wel mogelijk om marketing te bedrijven, anders dan het voor te leven? De overvloed en liefde te zijn? De wereld laten zien dat je niemand afkeurt in zijn falen en het ongemak er durft te laten zijn? Is de basis van overvloed niet de aanwezigheid van het gemis voelen? En zijn de mensen die je dit kunnen leren niet simpelweg degenen die het kunnen dragen? Die het er laten zijn? Omdat ze weten dat daaronder alles al goed is? Altijd was. En altijd zal zijn. Dat het leven zijn doorgang vindt. En dat we enkel de rijkdom ervan niet in de weg moeten staan?

—————————

In het Lef om te Stralen leer je de technieken om te leren vertrouwen op wat je te doen hebt hier. Leer je hoe je je missie kunt leven. Niet denkend vanuit banen of kansen, maar vanuit doen en ontdekken. Vanuit het principe dat je het je ziel gunt om hierin te groeien, te ontwikkelen. Zodat je bij kunt dragen met je fantastische werk. Meer impact kunt maken. Voorbij angsten. Vertrouwend op intuïtie. Zichtbaar durft te zijn. We zijn allemaal anders, niemand is gelijk. Hou jij niet van standaard lijstjes en methodes? Heb jij het Lef om te Stralen? En gun je het jouw klanten ook? Schrijf je in voor de volgende opleiding!