Flow Arts

Flow arts is een brede en vrij nieuwe vorm van creatieve expressie waarbij bewustzijn in het huidig moment wordt nagestreefd of bereikt door middel van bewegingen, het spelen met en manipuleren van een voorwerp. Het is de kunst van het blijven bewegen, in flow komen en blijven. Het is de kunst van het onderzoeken, ervaren, vallen en opstaan, ontdekken en leren.
Flow arts breidt zich de laatste jaren steeds meer uit en de populariteit in Nederland is de laatste jaren flink gestegen. De meest bekende vormen zijn (vuur)jongleren, hoopdance en poi. Wij werken met de vormen die het dichtst aan liggen tegen martial arts; spelen met (licht)zwaarden, touw, ropedart, spinning met (contact)stokken en sabels.
In de lessen daag je je brein en je lijf uit om patronen aan te leren om er vervolgens mee te gaan spelen. Fouten te maken en opnieuw te proberen. Door middel van de lessen werk je aan spierversteviging, flexibiliteit van gewrichten, bevorderen van hand-oog-coördinatie, motoriek en ambidextrie (tweehandigheid). Daarnaast brengt het je omgevingsbewustzijn, proprioceptie (lichaamsbewustzijn) en hopelijk heel veel ontspanning en plezier.

Trainer: Mark
Lestijd: momenteel niet ingepland