Holistische gezondheid volgens Oosterse Filosofie

Kennismakingsworkshop

In deze kennismakingsworkshop maak je kennis met verschillende onderdelen van de Oosterse filosofie. Het geeft je een indruk van wat er voor nodig is om zelf op holistische wijze aan je gezondheid te werken en je krijgt praktische tips en oefeningen waar je direct mee aan de slag kunt.

De aanleiding van de kennismaking is een 6-daagse workshop die in 2025 in het Huis van Morgen zal starten. Dit is is een 6-daags traject om je te verdiepen in holistische gezondheid volgens Oosterse filosofie.
Maak een positieve transformatie door met verschillende oefeningen, praktische tips en filosofische concepten. Meer informatie hierover krijg je tijdens de kennismakingsworkshop.

Highlights

  • Je maakt kennis met fundamenten uit de Indiase Yogafilosofie die elders in Europa niet aan bod komen;
  • Je ervaart hoe de bewegingstechnieken van Tai Chi zowel fysiek als mentaal effect hebben;
  • Je krijgt een introductie in hoe je met Boedhistische filosofie, cognitief je kijk op de wereld en jezelf kunt veranderen;
  • Je leert simpele toepassingen vanuit Yoga en Ayurveda om beter voor je zelf te zorgen.

Yoga, Tai Chi, Boedisme en Ayurveda voor algehele gezondheid

Een unieke samenwerking tussen de Wereld van Morgen en Indian Classical Yoga

Prijs, data en meer…

Kennismakingsworkshop Holistische gezondheid volgens Oosterse Filosofie

Wanneer?
Zondag 5 januari.
Bij een deelnemersaantal van 6 zal de workshop definitief doorgaan.

Hoe laat?
Van 13:00 uur tot 17.00 uur

Waar?
Het Huis van Morgen, Zomertaling 27 in Wijchen.

De locatie is op loopafstand van treinsation Wijchen. Er zijn voldoende gratis parkeermogelijkheden.

Hoe duur?
Deelname aan de workshop is gratis.

Voor wie?
Iedereen die geïnteresseerd is in een 6-daagse workshop die mogelijk voortvloeid uit deze kennismakingsworkshop.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstaande knop.

De aanmeldingen verlopen centraal via Indian Classical Yoga.

Vul je gegevens in op het formulier dat verschijnt via een nieuwe pagina en stuur het in.

 

Workshop informatie

Holistische gezondheid

Iedereen heeft een beeld bij gezondheid en doet op een eigen manier zijn best om gezond te leven. Bij gezondheid zijn er veel factoren die een rol spelen. Levensstijl, voeding en beweging komen vaak als eerst aan bod, maar factoren als mentale staat, ontspanning, sociale omgang en levensvervulling krijgen niet altijd voldoende aandacht. Dat terwijl ze een grote invloed uitoefenen op onze algehele gezondheid.
We hebben allemaal onze eigen gewoonten en nog belangrijker, onze eigen voorkeuren. Dit leidt er toe dat we tot in een bepaalde mate voor ons zelf zorgen, maar ook op bepaalde vlakken tekortschieten, wat ons op korte of lange termijn gezondheidsproblemen kan opleveren. De kunst is om je op tijd te realiseren dat wat je nu doet effect heeft op de rest van je leven en beter vroeg bij te leren dan laat.

Oosterse filosofie

Met gezondheid bezig zijn is niet iets nieuws. De mensheid is er al mee bezig sinds, nou…, waarschijnlijk sinds de mens bestaat. Over de eeuwen heen is er al veel onderzoek gedaan, je hoeft het wiel dus niet opnieuw uit te vinden! In Europa hebben we de moderne geneeskunde. Met wetenschappelijk onderzoek en specialisten die zich in onderdelen van geneeskunde hebben verdiept kunnen veel gezondheidsproblemen worden verholpen of kunnen er manieren gevonden worden om er mee te (over)leven.
Er bestaan echter verschillende Oosterse filosofien die al veel langer bestaan. Ze zijn met name gericht op preventieve gezondheidszorg, door aandacht te geven aan de manier waarop je in het leven staat. En wanneer er dan gezondheidsklachten zijn, worden deze van binnenuit opgelost door aan de oorzaak te werken.
In de Oosterse filosofie wordt naar de mens gekeken als een balans tussen lichaam en geest. Er is fysieke en mentale training voor nodig om deze balans optimaal te houden.

Docenten

Pinky

Pinky More (1983) is geboren in India en heeft een gevorderde lerarenopleiding gevolgd aan The Yoga Institute in Mumbai, het oudste georganiseerde yogacentrum ter wereld. Geïnspireerd door het werk van The Yoga Institute en de benadering van Dr. Jayadeva en Maa Hansaji Yogendra, introduceerde Pinky Indian Classical Yoga in Europa.
Sinds 2012 organiseert Pinky Yoga workshops in Nederland en Yoga retraites in Frankrijk. In 2019 startte ze de samenwerking tussen Centre Lothlorien en ‘The Yoga Institute’. Pinky heeft kennis en ervaring opgedaan in Ayurvedische massage, Prenatale, Postnatale Yoga met Garbhsanskar en Numerologie. Momenteel geeft ze, naast het leiden van haar eigen Teacher Training Courses in Nederland en Frankrijk, les in verschillende andere Europese landen en neemt ze deel aan Yoga programma’s in Dubai, Ghana en India.

Richard

Richard Slager (1985) heeft in verschillende landen in de hotel- en toeristenindustrie gewerkt, voordat hij in contact kwam met de Indiase wetenschappen. In Kerala, India, heeft Richard de basis van Ayurveda en Kruidenkunde bestudeerd. Na het afronden van de Yoga Docenten Opleiding aan The Yoga Institute in Mumbai, heeft Richard intensieve cursussen gevolgd in traditionele Yoga, met de nadruk op leven als een Yogi, Voeding, Meditatie en Yoga therapie. Nu geeft Richard les bij Yoga Teacher Training Courses in Nederland en Frankrijk en organiseert cursussen, workshops en retraites over Yoga filosofie en praktische toepassingen van Ayurveda.

Xandra

Xandra van Hooff (1976) werkt met professionals die vastgeroeste patronen willen doorbreken, of dat nu in hun eigen denken zit, vastligt in protocollen, of leeft in de beleefwereld van anderen. Door embodied improvisatie, storytelling en filosofische vragen haalt ze mensen uit de automatische piloot en helpt hen opnieuw te verbinden met wat er écht toe doet.

Of het nu gaat om coaches, therapeuten of leiders – Xandra begeleidt hen met oprechte nieuwsgierigheid en een praktische aanpak die ruimte maakt voor nieuwe inzichten en authentieke keuzes. Wil je soepeler en vrijer omgaan met de uitdagingen die op je pad komen? Xandra wijst je de weg!

Mark

Als wereldkampioen Tai Chi Chuan en ervaren leraar van deze kunst – hoewel hij zichzelf liever geen Sifu noemt – is Mark van den Berg (1980) diepgaand geïntrigeerd door de zelfverdedigingsaspecten van deze sport. Zijn unieke benadering richt zich niet alleen op de technieken van Tai Chi, maar ook op het verschuiven van een puur cognitieve beleving naar een meer embodied ervaring. In plaats van de wereld te beschouwen vanuit analyse en mentale concepten, moedigt Mark zijn leerlingen aan zich volledig te richten op de lichamelijke beleving. Door de wereld vanuit deze directe, fysieke ervaring te beschouwen, ontdekken zijn studenten levenslessen die verborgen liggen in elke houding en beweging.