Pedagogiek van Morgen

Daar waar uniciteit glinstert, openen we deuren voor authentieke verbinding
Maken we de reis net zo belangrijk als de eindbestemming
Begeleiden we met liefde en is iedereen oké!

Kinderen worden geboren met superkrachten. Ze aten, groeiden, leerden rollen, kruipen, lopen en begonnen zelfs woordjes te zeggen, zonder dat iemand hen iets hoefde te ‘leren’. Maar ergens tijdens dit opgroeiproces lijken wij als volwassenen dit te vergeten, en willen we hen helpen ‘makkelijker vooruit te komen’ of ‘zich aan te passen aan de gangbare normen’. Zo kunnen we als volwassenen, met onze goede bedoelingen, soms de groei van kinderen onbewust belemmeren door onze wensen of ervaringen op hen te projecteren.

Pedagogiek is geen vaststaande set regels of methoden, geen kant-en-klaar oplossing dat je morgen direct in de praktijk kunt toepassen. Pedagogiek is een dynamisch en empathisch proces waarin liefde en begrip centraal staan. Laten we kinderen en jongeren daarom aanmoedigen om nieuwsgierig, speels, en vooral zichzelf te zijn, en hen ondersteunen in hun dapperheid en avontuurlijkheid. En laten wij als begeleiders veerkrachtig zijn, zodat we om kunnen gaan met afwijkend gedrag en kritische vragen. Want onthoud dit: soms hebben kinderen een duwtje in de rug nodig, maar veel vaker gewoonweg de vrijheid om zelf te gaan vliegen. 

Voor jezelf

Mindful Leidinggeven

Begeleidingstraject voor CEO’s en managers
Wil je een kwartaal lang werken aan inzichten die essentieel zijn voor het ontwikkelen van een holistische en empathische leiderschapsstijl? Xandra biedt individuele begeleiding aan CEO’s, managers en leidinggevenden die van nature gevoelig zijn en diep meeleven met hun omgeving. In deze sessies verschuiven we je focus: niet inzoomen op de inhoud van problemen, maar richten op actieve hoop. We maken hierbij gebruik van inzichten uit de Tao, Advaita, Drie Principes en het Boeddhisme. Neem contact op!

€975

Voor anderen

initiatief ondersteuning

Met een rijke achtergrond als interim manager van een cluster 4 school, locatiemanager bij Feniks voor hoogbegaafde jeugd, en mijn recente rol bij Stichting Stronk, heb ik een diep begrip ontwikkeld voor de unieke behoeften van jeugdigen die buiten de traditionele zorg- en opvoedingspaden vallen en hoe waardevol het is om op maat gemaakte oplossingen te bieden aan diegenen die ‘iets anders’ nodig hebben. Als jij betrokken bent bij een initiatief dat deze unieke jeugd ondersteunt, sta ik klaar om je te helpen. Heb je vragen over beleid, financiering of het opzetten van een nieuw initiatief? Ik ben hier om mijn deskundigheid en praktische adviezen te delen. Mail je vraag.

Xandra / €600 per dag