De Uitnodiging

Voel je ook dat rechtvaardigheid en medemenselijkheid gewoon keihard nodig zijn? En heb je soms het idee dat jij de enige bent die dit ziet, terwijl de rest van de wereld de andere kant op kijkt? Alsof je roept in een lege zaal? Voel je je soms overweldigd door de staat van het onderwijs, de zorg, of onze niet-al-te-duurzame samenleving en vraag je je af hoe jij als individu echt een verschil kunt maken? Dan heb ik iets voor je dat misschien wel een openbaring kan zijn.  

Ik wil je uitnodigen voor iets bijzonders: “De Uitnodiging”. Dit is geen gewone workshop, maar geeft je een verfrissende kijk op het leven. Het is voor jou, de dromer, de hoper, de stille strijder die soms denkt: “Ben ik nou gek, of snapt de wereld het gewoon niet?”

Tijdens De Uitnodiging duiken we samen in een avontuur waarbij we de wereld op een hele nieuwe manier gaan bekijken. Vergeet even die oude, individualistische, materialistische blik waar iedereen zo aan vast lijkt te zitten. Dat was gisteren. Wij pakken het anders aan. Wij gaan verbindingen leggen die verder gaan dan wat we met het blote oog kunnen zien.

“De Uitnodiging” is jouw kans om te zien dat je niet alleen bent. Om te voelen dat hoop niet alleen iets is wat je hebt, maar iets wat je doet. En dat mild kijken naar de wereld (en naar jezelf) niet soft is, maar juist ontzettend krachtig.

“De Uitnodiging is Interactief”

Dit is geen zit-en-luister-beurt. Jouw ervaringen, jouw inzichten, jouw stem, ze doen ertoe. Samen gaan we ontdekken, ervaren, en misschien zelfs wel de manier waarop we naar alles kijken, veranderen.

Wat Brengt “De Uitnodiging” je?

  • Diepere verbinding met jezelf en anderen.
  • Het gevoel dat je al best goed bezig bent.
  • Inspiratie om authentiek te (blijven) leven
  • Een hernieuwde kijk op de schoonheid van het leven

🌟 Deze Uitnodiging is voor jou! 🌟

Op 10 mei dompelen we ons onder in het inspirerende werk van schrijfster en activist Joanna Macy, bekend als ‘The Work that Reconnects’. Joanna begreep dat lastige gevoelens hele gezonde reacties op de serieuze bedreigingen waarmee onze wereld wordt geconfronteerd. Ze zag dit als een bewijs van onze verbondenheid met de wereld en als een bron van potentiële energie en motivatie voor verandering, niet als obstakels die overwonnen moeten worden. 

Al tientallen jaren biedt WTR individuen en groepen over de hele wereld de middelen om diepere verbindingen aan te gaan, ecologische en sociale uitdagingen aan te pakken, en actieve hoop te cultiveren in tijden van onzekerheid en verandering. Tijdens ‘De Uitnodiging’ kun je een transformatieproces ervaren naar een vernieuwd gevoel van verbondenheid en te ervaren hoe we samen een verschil kunnen maken.

We doorlopen deze bijzondere dag de gehele spiraal. We starten door onze dankbaarheid te uiten, te vieren wat we liefhebben, te eren wat ons bezighoudt, en met nieuwe ogen naar dit alles te kijken. Voor dit diepgaande inzicht is een gezonde dosis nieuwsgierigheid essentieel want het is als een uitgestoken hand naar een compleet andere manier van denken en zijn, eentje die verder kijkt dan wat we normaal gesproken kennen. Om aan het einde van de dag naar huis te gaan met de de ontdekking van innerlijke wijsheid, met hernieuwde hoop en een overvloed aan inspiratie.

Datum: vrijdag 10 mei 2024
Tijden: 09.30 – 16.30 uur
Prijs: €125,- btw vrijgesteld
Locatie: Zomertaling 27 te Wijchen 

Extra achtergrondinformatie over ‘met nieuwe ogen kijken’
Binnen de natuurkunde zou het ondenkbaar zijn om iets te bouwen zonder het principe van de zwaartekracht mee te nemen. En binnen de biologie zou het onmogelijk zijn om de complexiteit van levensvormen te begrijpen zonder de wet van de evolutie door natuurlijke selectie in acht te nemen. Zo zijn er ook wetmatigheden binnen het psychologische vakgebied. Een van de kernideeën die al eeuwenlang wordt gedeeld door diverse spirituele en filosofische stromingen – zoals de Kabbalah, het Taoïsme, Advaita Vedanta, en Dzogchen in het boeddhisme – is het idee dat onze levenservaring van binnenuit komt. Sydney Banks en zijn ontdekking van de Drie Principes sluiten hier naadloos bij aan. Als je eenmaal snapt hoe onze menselijke ervaring werkt, open je de deur naar een leven met meer vreugde, veerkracht en verbondenheid, zowel met jezelf als met anderen om je heen.