– De Mensen van Morgen –

Xandra van Hooff 

Eigenaar en hoofdtrainer

“Eindelijk! Iemand die de ballen heeft om de gekkigheid van improvisatie te mengen met spirituele concepten zoals non-dualiteit.” werd er eens over mij gezegd. Klinkt stoer. Staat echter in schril contrast met mijn komaf.

Ik was de stille notarisdochter die thuis leerde dat ‘vuile was’ uit het zicht bleef van eenieder die er iets van kon vinden. Opgeleid als medisch analist werd precisie en protocol mijn wereld, in lijn met mijn opvoeding die ik had gekregen van: ‘voorzien, voorkomen, verzekeren’.

Maar na omscholing en diverse werkervaring – variërend van leiderschaps- en begeleiderschapsfuncties in onderwijs, (jeugd)zorg en (justitiële) jeugdinrichtingen tot ondernemerschap – zag ik ineens in dat deze regels wel golden voor bedrijven maar dat we als méns iets heel anders te leren hadden. Namelijk: Relax! Nothing is under control’. Wanneer je dát kunt, dan voelt een crisis als een kans en het leven als ongekende mogelijkheid. Als mens hebben we dit ‘in ons dna ingebakken’ meegekregen vanuit de natuur. Ik leid je er graag naar terug.

Hoe meer ik het niet-weten ging omhelzen en me overgaf aan het leven, des te meer leerde ik dat het oké is om af te wijken van het gangbare. Zo werd ik een voorvechter voor diversiteit, een strijder tegen normativisme, zowel in mijn professionele als persoonlijke leven.

Ik geloof dat we als mens geen leven hebben, maar het leven ‘zijn’, en dat we ons dit weer mogen herinneren zodat we ons kunnen verbinden met onszelf, anderen en de wereld om ons heen. Met mijn unieke benadering, nodig ik je uit om het leven te ervaren voorbij dualistische concepten van ‘goed’ en ‘slecht’, of ‘prettig’ en ‘onprettig’. Ik leer je de vaardigheid om playful (flexibel, onbevangen, relaxt, nieuwsgierig, open, energiek en betrokken) in het leven te kunnen staan. En daarmee – met de ruimte die dan ontstaat  – is er de mogelijkheid om de wereld een beetje mooier te gaan maken. 

Marielle van Duijnhoven

Inspiratie en expressie 

“Leuk mens”. “Stoer ook”. Hoor ik wel eens. Vraag het mijn dierbaren en ze vertellen je dat ik kampioen controlefreak ben. Ik krijg klotsoksels als ik aan voorstelrondjes of pitchen denk, heb grootse dromen en duizend-en-één redenen om het niet te doen. Spel en theater bleken de manier waar ik uiting leerde geven aan alle kanten van mezelf. Expressie geven aan wat er in me leeft. De plek waar ik meer leerde durven. Spelen gaat voor mij nooit over de prestatie of het durven. Juist niet. Het is een plek om je te verwonderen en uiting te geven aan dat wat je normaal niet zou doen. Overdrijven, grenzen opzoeken, doen wat niet past, wat je stiekem altijd al wilde, gedachten uitspreken, drama maken, korrels zout vinden en je glimlach ontdekken. Op die plek wil ik zijn. Dan voel ik dat ik leef!

Dagmara Schellekens

Rianne Jeurninck

Impro lab trainers

Dagmara is NUschierig improspeler. Als mens is ze er van overtuigd dat we met kleine dagelijkse dingen de wereld positief kunnen beïnvloeden. Ze probeert daarom elke dag iemands dag wat mooier of makkelijker te maken, privé en professioneel.  

Rianne is een energieke motivator en verbinder, die graag tussen de mensen staat. Met speelse verwondering bied ze veiligheid en daagt ze je uit in eigenheid. Daarbij zet ze haar sprankelende energie, creativiteit, humor en rust in.

Hennie van Veen

Vrijheid en de Drie Principes

Binnen het werken met mensen heeft het mysterie van het leven Hennie altijd gefascineerd. Gaan herkennen dat het leven inside-out werkt – altijd – zou wat haar betreft al vanaf de basisschool een verplicht onderdeel moeten zijn van het lespakket.

De 3 principes mind consciousness en thougt beschrijven dit op een eenvoudige toegankelijke manier. Daarom maakt ze graag gebruik van deze metafoor over de werking van de menselijke ervaring. Inzicht in hoe mens zijn werkt maakt leven lichter, speelser, soms wat minder serieus en geeft ruimte aan de wijsheid van het leven zelf. Zoveel slimmer dan wij ooit zullen zijn!

Mark van den Berg

Embodiment & environment

Mijn bijdrage bij De Wereld van Morgen bestaat uit het ontwikkelen, maken, schrijven en geven van lesprogramma’s. Als wereldkampioen Tai Chi Chuan en ervaren leraar van deze kunst – hoewel ik mezelf liever geen Sifu noem – ben ik diepgaand geïntrigeerd door de zelfverdedigingsaspecten van deze sport. Mijn unieke benadering is gericht op het ontdekken van levenslessen verborgen in elke houding en beweging.

Voor mij is Tai Chi niets slechts ‘een dansje’, het is een spiegel voor het leven zelf. Ik leer je aandachtig te zijn van de spieren en pezen die je gebruikt. Het stelt je in staat om een diepere verbinding met jezelf en je omgeving te ontwikkelen. Deze benadering transformeert Tai Chi in iets dat lijkt op een geavanceerde vorm van arbotechnische training, wat essentieel is voor het bevorderen van welzijn en duurzaamheid. 

Ontwikkeling is voor mij erg belangrijk, maar het gaat me ook om het transformeren van hele systemen en netwerken. Als mens zijn we immers altijd verbonden met alles en iedereen om ons heen. Een kleine invloed kan daardoor veel positieve veranderingen teweeg brengen, zoals ik heb geleerd tijdens de docententraining ‘Werken in het Groen’. 

Claudia Bastiaansen

Zijnstrainer

Claudia is le(e)fgozerin, lichtpuntje, ont-moeter, moed-er, (sp)helende vrouw, en nog zoveel meer dan dat. Ze herontdekte het allesomvattende veld der liefde en mogelijkheden en leerde te zijn met al-wat-is en al wat zich aandient. Ze merkte dat ze enkel maar hoef te ‘zijn’, en dat ze dit zijn het allerfijnst vind om te doen. En dat geeft ze graag door aan jou!

– Een movement maak je niet alleen –

Wanneer je de inhoud van deze website leest en je erdoor geïnspireerd of ondersteund voelt, ben je al onderdeel van onze beweging naar Morgen. Een andere wereld, eentje ver voorbij zwart-wit denken, uitputting of uitbuiting en wij tegen zij… dat kunnen we enkel mogelijk maken met mensen zoals jij die geloven in een ander mensbeeld.

Door samen te werken en onze krachten te bundelen, kunnen we de uitdagingen van vandaag omzetten in de kansen van morgen. Jouw stem, jouw acties, hoe klein of groot ook, dragen bij aan deze beweging. Laten we dus onze krachten bundelen, onze hoop koesteren, onze verschillen vieren en samen werken aan een wereld waarin iedereen zich thuis kan voelen. Kom een workshop bij ons geven of volgen, tag #dewereldvanmorgen op social media, en wees de verandering die je in de wereld wilt zien. Samen maken we het verschil!