Meet you holy-play-spirit

Ontmoet jouw heilige speelgeest op 1e pinksterdag 2024

Kom zoals je bent, speel met wat er is en ontdek je eigen unieke, speelse ziel deze eerste Pinksterdag in “De Wereld van Morgen”. Xandra van Hooff en Bart Durand leiden je door een avontuurlijke dag gevuld met lichtheid, spontaniteit, en creatieve expressie.  Een dag vol playfulness, improvisatie, InterPlay en fooling. Het wordt een dag vol ontdekking en expressie door middel van beweging, verhaal, geluid en stilte, bedoeld om die innerlijke speelse geest in ons wakker te schudden.

Ontdek hoe verrijkend speelse improvisatie is als je je laat meevoeren door de vreugde van spontane expressie. Of je nu nieuw bent of al ervaring hebt, deze dag biedt een speelplaats voor iedereen die geïnteresseerd is en een uitgelezen kans om de rijkdom van spontane creativiteit te ervaren. Doe je mee?

Monsieur Bart gelooft serieus dat meer speelsheid noodzakelijk is om onze samenleving gezond en gelukkiger te laten zijn! Daarom wil hij inspireren en activeren tot meer speelsheid in deze samenleving en mensen meer en vrijer laten spelen zodat we onze speelsheid, creativiteit, improvisatie- en aanpassingsvermogen en ons bewustzijn hiervan verhogen en verder ontwikkelen.

Xandra gelooft dat speelsheid hard nodig is in onze maatschappij. Want deze is veel te individualistisch, materialistisch en dualistisch geworden om nog authentiek en menselijk te kunnen zijn. In een wereld waar rationaliteit hoog wordt gewaardeerd en alles óf goed óf fout is, mogen we speelsheid weer serieus nemen volgens haar. 

Het mooiste in het leven is niet te meten, niet te beoordelen, maar simpelweg te ervaren. Wij nodigen je daartoe uit!

 

 

We gaan “iets doen” en daarna “waarnemen” om daar dan weer mee spelen.
Eenvoudige speelse werkvormen of opdrachten vormen de uitnodiging om te gaan spelen zoals jij dat wil en kan met beweging, stem, verhalen en stilte. We gebruiken bewust eenvoudige laagdrempelige technieken om een speels gevoel van gemak, authenticiteit en verbinding te bevorderen, zowel voor jezelf als voor anderen. Op een actieve creatieve manier ontsluiten we de wijsheid van je lichaam, soms solo, soms met een partner en als je de uitnodiging aanneemt zelfs voor de hele groep.

Tussen de spelmomenten door is er tijd om waar te nemen. Tijd om even niets te doen. Rustig te ademen en te ervaren wat er is. Te voelen wat we voelen in ons lijf, sensaties, emoties, gedachten en dat te delen met onszelf of hardop met de anderen. Ook zal er ruimte zijn je ervaringen te uiten bijvoorbeeld op papier, in beeld of tekst als je daar op dat moment behoefte aan hebt. We zorgen dat we hier voldoende (basis-)materialen voor aanwezig hebben.

Aanvullende informatie
Waar: Huis van Morgen, Zomertaling 27 te Wijchen
Tijd: Zondag 19 mei 2024 van 10.00 tot 17:00 uur
Regelen: je eigen lunch (voor koffie, thee, water en koekjes wordt gezorgd).
Kosten: Try out prijs € 100,-

Verder nodig: Nieuwsgierigheid die groter is dan je aarzeling, makkelijk zittende kleding (is wel zo prettig voor jezelf) enne… ervaring met het leven is een pré!