QiGong

Qigong is meditatie in beweging en streeft naar harmonie tussen lichaam en geest. Qigong of Chi Kung (het is maar net welke spelling je wilt gebruiken) is vooral naar binnen gericht en geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan rust, eenvoud en regelmaat en het lichaam op een zachte manier wil bewegen. Dit doen we op een ontspannen manier waarbij we werken bewegingen die op aandachtige, vloeiende, ontspannen wijze staand worden uitgevoerd.

Op het oog is er weinig verschil tussen Tai Chi Chuan en Tai Chi Qigong. Beide lijken te bestaan uit zachte, trage, vloeiende bewegingen. Toch is er een groot verschil tussen beide vormen. Tai Chi vindt haar oorprong in de krijgskunst terwijl Qigong met het oog op ontspanning wordt beoefend. Aanvals- en gevechtstechnieken vind je dan ook niet terug in Qigong lessen.

De aandacht in de lessen gaat uit naar je innerlijke balans, lichaambewustzijn en het cultiveren en beheersen van je innerlijke energie (Qi). Zo werk je op ontspannen wijze aan het verbeteren van je fysieke en geestelijke gezondheid.

In de Qigong lessen werken we met verschillende bewegingen die herhalend worden uitgevoerd. Hierdoor is Qigong vaak makkelijk en snel te leren. Om het divers te houden werken we door het jaar heen met verschillende sets Qigong bewegingen zodat de lessen lekker afwisselend blijven.

Doordat lichaam en geest samenvallen in al deze vormen samenvallen treedt de ontspanningsrespons steeds makkelijker en sneller in werking. Zo stimuleer je al bewegend het zelf herstellend vermogen van je lichaam. Daarnaast zullen we iedere les beginnen of eindigen met een meditatieoefening of een stukje Zhan Zhuang (staan).

Ontdekken of QiGong iets voor jou is? Een proefles meedoen is gratis en kan altijd!

Trainer: Mark
Lestijd: dinsdag 20.30 uur