Wanneer ik je vraag naar schoonheid, dan benoem je wellicht een kunstvoorwerp, een uitzicht dat je de adem benam of de kenmerken die een gezicht ‘mooi’ doen lijken. Wat dit overeenkomstig heeft is dat het een ervaring van plezier, genoegen, of bijvoorbeeld bevestiging, veroorzaakt. Dit leidt tot prettige gevoelens van en ‘aantrekking’ in de meest brede zin.

De vraag is vandaag of het ook andersom kan. Of de overduidelijke afwezigheid van iets dezelfde gevoelens kan opwekken. Welk gevoel geeft een leeg haakje waar dadelijk de jas van je jongste kind weer zal hangen? Welk gevoel geeft een doos bonbons waar er al eentje uit is? Als je een laan ziet met een dichte haag ernaast, welk doorkijkje zie je dan ineens wanneer er een struik mist? Welk prachtig beeld ontstaat daar dan?

Kijken naar wat niet is kan vermoeilijkt worden door je denkende brein, dus zet je gedachten uit, laat je leiden door patronen en overgangen en gun jezelf de tijd om afwezigheid tot je te laten komen. Mag het leven je vandaag verrassen met wat onverwachte schoonheid?

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!