Geef jezelf even de tijd om terug te denken aan een ervaring waarin je je helemaal ‘on top of the world’ voelde. Stel je voor dat je daar bent. Voel de temperatuur op je huid. Ruik de geuren. Hoor de geluiden. Ga er echt even helemaal in op.

Wanneer je het gevoel hebt dat je weer ‘daar’ bent maak dan een tekening van je ervaring. Een tekening? Ja, echt waar! Tekenen geeft je namelijk een ander perspectief op zaken. Je neemt als het ware er even afstand van. Dus teken je bergtop ervaring. Laat zien wat er nodig is om je ‘high of life’ te voelen.

En dan, als hij klaar is… kijk dan naar je tekening en vraag je af welke waarden deze tekening uitdrukt. Heeft het te maken met doelgerichtheid of structuur, met creativiteit en verandering, met mildheid en empathie? Schrijf alle woorden op die in je opkomen. Streep nog niets weg omdat je denkt dat ze niet bij je passen. Laat alles er zijn in het verhaal van deze tekening.

Nadat je alle woorden hebt verzameld (of wellicht zelfs in de tekening erbij hebt gezet) kijk je of er woorden zijn die met elkaar samenhangen, die ingrijpen in elkaar of synoniemen zijn. Geef ze dezelfde kleur of een markeerteken.

Kijk tot slot wat dit wil zeggen. Welke waarde drukt deze ervaring voor jou uit?

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!