Ieder mens heeft wat anderen noemen ‘je negatieve eigenschappen’. Maar in de natuur bestaat helemaal niet zoiets als negatief. Er bestaat alleen een ‘komt in deze context het beste tot z’n recht’. De persoonlijke bijsluiter is in tegenstelling tot een medicijnenbijsluiter dan ook niet zozeer een opsomming als wel een soort gebruiksaanwijzing voor jezelf.

Door de persoonlijke bijsluiter krijg je een andere kijk op jezelf, en daarmee andere gesprekken met je collega’s (toekomstig) leidinggevende of nieuwe klant.

Neem voor deze opdracht rustig de tijd. Ga na wat voor jou belangrijk is, bij welke mensen of in welke organisaties je het beste tot je recht komt, wat je kernwaarden zijn, of wellicht zelfs wie je grote voorbeelden en inspiratiebronnen zijn.

Ik heb ooit een bijsluiter geschreven over hoogsensitiviteit (één van mijn krachtige eigenschappen die door sommigen in de wereld wel eens als lastig wordt ervaren). Maar als je het voorbeeld ziet ontdek je wellicht dat ik met de kopjes/titels als ingang ook een heel ander stuk had kunnen schrijven. Alles hangt af van de keuze die je maakt.

Klik hier voor het voorbeeld en ga lekker zelf aan de gang!

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!