Wat gebeurt er met jou wanneer ik zeg: “Noem eens drie redenen waarom je jezelf mag?” Lukt het je dan om iets te verzinnen? En als je iets bedacht hebt, zeg eens eerlijk… zijn dit talenten waar jij voornamelijk van profiteert of waar een ander iets aan heeft? Want wat zou er gebeuren wanneer je enkel talenten mag benoemen waar je zelf iets aan hebt? Kun je dan iets verzinnen? Of is dat lastig? 

Veel mensen die hun empathische vermogens goed ontwikkeld hebben vinden het lastig om een talent te hebben dat enkel voor hen en niet voor de ander goed is. Daarom gaan we er in deze oefening eens naar kijken dat jouw talenten er juist mogen zijn! Je leeft voor jezelf. En een talent wat goed is voor jou is dus gewoon goed. Punt! 

Voorbeelden van talenten die enkel voor jou goed zijn raken vaak aan dat wat je als jouw “slechte eigenschappen” bent gaan beschouwen. Je ziet ze wellicht als ongepast of ongewenst maar eigenlijk zijn het zaken waar je dus eigenlijk stiekem best trots op mag zijn: 

• Ik kan mensen het gevoel geven dat ik heel goed naar ze luister. Het voordeel hiervan voor mij is de vrijheid die dit geeft om te doen wat ik wil (vanbinnen). En ik kan daardoor samenwerken met mensen die ik helemaal niet zo mag. 

• Ik ben een hele goede leugendetector/echtheidssensor. Ik weet dus precies wie me belazerd en bij wie ik niet al te open dien te zijn omdat het ooit tegen me gebruikt kan worden. 

• Ik kan standvastig zijn en vastberaden op mijn doel af gaan. Bij een eerste nee van de ander kan ik dus creatief worden en zo in het gesprek blijven zoeken naar een oplossing. 

• Ik kan een heel koelbloedige indruk wekken, ook als ik innerlijk heel opgewonden ben. Dat helpt mij omdat ik zo dingen durf te doen die ik anders nooit had gedaan als mensen konden zien hoe onzeker ik me vanbinnen voelde. 

• Ik kan iemand vleien zonder dat hij merkt dat hij ingepakt wordt 

• Ik kan humoristisch overdrijven en daarmee snel mijn punt duidelijk maken. 

• Ik kan flink de smoor in hebben en twee minuten later weer rustig en vriendelijk als mij dat uitkomt. 

• Ik kan mensen er dus gemakkelijk toe brengen iets voor mij te doen. Ze doen het zelfs graag! 

Wat is jouw egoïstische talent waar je stiekem heel erg blij mee bent?

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!