Een writersblock of blackout, we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Eén van de manieren om dit tegen te gaan is niet door te proberen om volgens schema te werken of hard te proberen maar te ontspannen en het te laten ontstaan. Dat is wat we in dit speelkwartiertje gaan doen.

Je kunt ervoor kiezen om een verhaal te vertellen en jezelf hierbij op te nemen wellicht of een verhaal te gaan schrijven. in dat geval is pen, papier, een plekje om te schrijven en wellicht iets te drinken handig om te regelen vooraf. Dat is alles wat je nu nodig hebt.

Laten we beginnen! Denk aan een geur die jij lekker vindt. Van vers brood naar ochtenddauw tot gemaaid gras. Alles mag. ga helemaal mee in de beleving hiervan, zorg dat je het bij wijze van spreke niet enkel ruikt maar ook de geluiden hoort die erbij horen, je de sensatie in je lijf ervaart dat je het zo gaat proeven, aanraken of beleven.

Wanneer je er helemaal in ondergedompeld bent maak je van deze geur de start van jouw verhaal. Wat er mag ontstaan zul je na afloop weten. Wellicht is het een beschrijving, een sprookje, een herinnering of spannend verhaal. Je kunt zelfs halverwege wisselen, laat jezelf gewoon lekker gaan.

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!