Een autobumper met twee koplampen wordt al snel een vrolijk gezicht in ons brein. Net zoals een voordeur met erboven twee slaapkamerramel al snel als een verbluft gezicht gezien wordt. Ons brein is razendsnel en maakt overal gezichtjes van als het maar een beetje kan. Zo zien we ook vaak boze, blije of geschrokken gezichtjes wanneer we paprika’s of fruit doorsnijden.

Pareidolie heet dit verschijnsel: het is de neiging om in levenloze structuren een betekenisvol patroon te zien. Menselijke gezichten zijn daarin favoriet. En dus construeren we al snel een gezichtje van twee tennisballen en een frisbee in het zand.

In deze speurtocht ga jij zoeken naar gezichten. Laat je inspireren door de voorbeelden en bekijk alles in je huis en op straat eens extra goed. Want misschien zit er wel een glimlach verstopt in een stopcontact.

Doe je dit al geregeld? Ga dan nog een stapje verder. Zoek een alien in twee bloemen die boven het grasveld uitsteken. Kun je naast gezichten ook vrolijke monsters en aliens zien? 

Deel je met mij wat je gevonden hebt? Dat zou ik heel erg tof vinden! 

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!