De grootste uitdaging voor ons brein is dan ook de rationele, resultaatgerichte of verkokerde blik die creativiteit soms behoorlijk tegenwerkt. Leer in deze speurtochtjes weer contact maken met je eigen innerlijke speelse kind. Dit is het deel van jou dat van nature altijd avontuurlijk, creatief, opgewekt, onbevangen, fantasierijk en vrolijk is. Onze innerlijke ouder kan dit onderdrukken omdat ‘je werk afmaken, agendaplanning of opruimen’ ook heel belangrijk is.

Het is de energie van je innerlijke kind dat je kan leren om met andere ogen te kijken naar de werkelijkheid. Door in te tunen op deze speelse energie leer je sturen op je innerlijke  GPS en kom je uit op plekken, bij mensen en keuzes die resoneren met jouw happy-de-peppie- energie. Het is een simpele en eenvoudige manier van navigeren in complexe tijden. Ik leer je graag deze simpele, krachtige tool die je denken herstart, jouw gevoel aanzet en je nieuwe paden in laat slaan. Want zeg nu zelf; het leven is een stuk leuker wanneer alles gewoon spontaan mag gaan?

Daarom deze speurtocht om hier eens lekker mee aan de slag te gaan. Je hebt er niets voor nodig, behalve je nieuwsgierigheid. Ga rechtop staan en kijk rustig om je heen. Mogelijk vallen er enkele dingen op waar herinneringen aan verbonden zijn, of zaken ‘waar je wat van vind’. Dit mag je negeren want dit is je rationele brein die er iets van vind.

Kijk of je iets kunt ontdekken waar je een lijfelijke reactie op krijgt. Waarvan je buikvlinders gaan dansen of je kwispelen wilt. Misschien zie je een detail in een schilderij, een prachtig overzicht of een kleurencombinatie. Voor nu hoef je er nog geen conclusies aan te verbinden. Geniet er gewoonweg van.

Door je te beseffen hoe het voelt om dichtbij iets te zijn waar je van geniet kun je je de lichamelijke ervaringen gaan opmerken. Hoe laat jouw lichaam merken dat je de juiste keuzes maakt? Door steeds opnieuw je kompas af te stemmen op jouw blije noorden kun je daar meer van doen en zo een fijn leven voor elkaar krijgen.

Het begint bij staan, aandacht geven en opmerken. Zo simpel kan het zijn =)

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!