Een uitgangspunt bij vele spirituele tradities en tegenwoordig ook behoorlijk wat westerse therapieen is dat het niet de situaties zijn die maken dat we ‘lijden’ maar dat het onze gedachten hierover zijn. Onze gedachten of overtuigingen sturen de emotionele reactie die we ervaren. En het mooie is: ieder mens kan leren dit te beinvloeden. So let’s play!

Dit speelkwartiertje daagt je uit door je creatief denkvermogen in te zetten. Jij gaat de voorpagina van je eigen krant maken. Het nieuwsitem dat je beschrijft (of items als het er meer zijn) hebben allemaal te maken met ongewenste emoties, mogelijke dingen die je in de toekomst kunnen overkomen of lastige aanleidingen. Het leven is nu eenmaal niet altijd een feestje zullen we maar zeggen. En daar hebben we nu profijt van!

Neem een vel papier en geef als eerste je krant een naam (-dagblad, -bode of -krant. Voorbeeld: de Hooffbode of het Bergkrantje). Daarna ga je aan de slag met prikkelende krantenkoppen en overdreven inkoppers. Bijvoorbeeld ‘zondagskind blijkt toch gevoelig voor wereldse invloeden’ wanneer jij bang bent om je baan te gaan verliezen, ‘perfectionist staat op het punt haar allereerste fout te maken’ of ‘schrijffout in sollicitatiebrief heeft tot kamervragen geleid’.

Door een grappige inkopper te maken van je eigen ellende maakt dit ruimte om er op een andere manier naar te gaan kijken. Daarna schrijf je het artikel met fikse overdrijvingen of door enkel de positieve kanten te belichten die uit dit drama voort zouden kunnen komen. Laat ook anderen aan het woord in het artikel. Bijvoorbeeld ‘goede vrienden spreken van een drama’ waarbij je fictief doet alsof je ook anderen aan het woord laat.

Schrijf echt alsof je een journalist bent die afstandelijk naar deze situatie kijkt. Je spreekt dus altijd ‘over de ander’ en niet ‘vanuit jezelf’. Geloof me, dat maakt het een stuk makkelijker 😉

Durf je jezelf uit te dagen en echt even los te gaan? Ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat!

 

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!