In een manifest laat je zien wie je bent en waar je voor staat. Waar geloof jij in? Wat vind jij het belangrijkste? Wat is jouw overtuiging? Op de volgende manier kun je aan de slag:

Schreeuw het van de daken Wat heb je al altijd van de daken willen schreeuwen? Waar word jij warm van? Wat wil jij graag aan iedereen vertellen? Schrijf losse woorden en zinnen op die hier iets over vertellen. Laat je creativiteit de vrije loop en pen al je ideeën neer!

Voorrang Wat krijgt van jou altijd voorrang? Niet dat het andere niet belangrijk is, maar het is wel minder belangrijk, bijvoorbeeld menselijkheid vóór procedures of leren door proberen vóór fouten vermijden. Door op te letten waar jij de voorkeur aan geeft én dit te vangen in korte zinnetjes, maak je in een oogopslag duidelijk waar je voor staat

Ik geloof dat… De zin ‘ik geloof dat’ kun je op vele manieren aanvullen. Zo schreef ik jaren geleden: Ik geloof dat je elke dag opnieuw keuzes mag maken waarmee je je leven zelf vorm kunt geven. Ik geloof in de goedheid van mensen en ik geloof dat compassie alles kan veranderen! Ik geloof dat ‘een dansje in de keuken’ een oplossing is voor vele problemen. Ik geloof dat je krijgt waar je je op richt. Dat je niet altijd hoeft te geloven wat er in je hoofd opkomt. En dat je er goed aan doet elke dag iemand gelukkig te maken… al ben je het zelf…

Krantenkoppen Knip in jouw favoriete tijdschriften koppen uit die je aanspreken. Welke woorden vallen je op? Waar word je blij van?

Quotes Door quotes te verzamelen (en met name de woorden die daarvoor staan). Ik heb op mijn Pinterest inmiddels meer dan 1000 quotes verzameld en ik weet zeker dat je over elk onderwerp daar vele voorbeelden kunt vinden.

En dan nu aan de slag! Je manifest is alleen voor jou, dus voel je vrij om je te laten gaan! Maak een selectie: Kleur of onderlijn de woorden en zinnen die je wil gebruiken. Zorg dat je vrijuit schrijft en kleurt en vormgeeft. Vorm de woorden en zinnen met letters die je uit kranten of tijdschriften knipt. Of ga op de computer aan de slag. Zorg voor verschillende groottes. De woorden of zinnen die erg belangrijk zijn, moeten het meest opvallen. Denk na over de compositie van je woorden en zinnen. Laat ze dansen op het papier!

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!