Wanneer we het hebben over talenten dan denken we vaak aan iets waar we goed in zijn of waar we ‘voordeel’ uit kunnen halen. Ons leven en dat van anderen door verrijkt wordt. Maar talenten zijn veel eerder te herkennen aan het goede gevoel dat ze je geven. Of momenten waarop je helemaal opgaat in wat je doet.

Beide zaken zijn voor jou persoonlijk heel fijn natuurlijk maar niet altijd gewenst voor de omgeving. En ben je daar sensitief voor dan zou het zomaar kunnen dat je jouw talenten onderdrukt of ‘vergeet’.

Zo heb ik het talent om ‘muziek’ te maken met mijn vingers op het water. Ik ontdekte het vroeger in bad en kon mezelf er al ‘mediterend’ uren mee vermaken. Vorig jaar vond ik mezelf ‘pingelend’ terug in de stiltecabine in de sauna. Ik schaamde me voor het geluid dat ik maakte (dat is toch ongehoord!) en stopte er direct mee. Was ik later niet aangesproken door degenen om wie ik stopte dan had ik nooit doorgehad dat ik ‘had ingevuld voor een ander’ en er een bijzonder talent-moment verloren was gegaan.

In deze oefening daag ik je uit om mijn blog te lezen en na te gaan wat jouw talent is wat je soms nog wel eens ergens (of bij iemand) inhoudt. En je af te vragen of dat wel altijd nodig is…

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!