Een revolutie (van het Latijnse revolutio, “een ommekeer”) is een significante verandering die gewoonlijk in korte tijd plaatsvindt.

Wat is het centrale thema waar jij jouw revolutie rond wilt organiseren? Ga na wat je boos of verdrietig maakt in onze huidige maatschappij. Waarom is verandering nodig? Wat gebeurt er wanneer dat nooit ontstaat?

Zorg dat je het doel in één zin kunt omschrijven. Bv ‘een gemeenschap steunt elkaar’, ‘armoede de wereld uit’ of ‘verbeteren milieubewustzijn’.

Nadat je jouw doel hebt gevonden en beeld hebt van goed en kwaad kijk je wat je kunt doen om nu al iets te veranderen. Het is fijn om armoede te kunnen uitbannen, maar het kan een haalbaarder doel zijn om enkele lokale families in armoede te helpen. Je zult namelijk onmiddellijk de effecten zien.

Dus stel dat jij komende zaterdag één hele dag aan jouw doel mag besteden. Dat voelt wellicht als een druppel op een gloeiende plaat, maar dat is het alleminst. Ten eerste heb je de mensen geraakt die betrokken raken én je bent voor je eigen waarden gaan staan. Iets doen is altijd beter dan niets doen en een zaterdag actie voeren geeft je een beter beeld van je einddoel. Blijft dat hetzelfde na deze volle dag?

Belangrijk is wel dat je echt maar één dag hebt. Maximaal acht uur om aan de slag te gaan. Wil je armoede de wereld uit werken maar ken je niemand die van de voedselbank gebruikt maakt? Ga daar een praatje maken. Ontdek wie het zijn, wat ze nodig hebben. Wat jij voor hen kunt doen wellicht. Een revolutie begint altijd met een plan, een stoere actie. En met name… vooral het ‘niet-laten-tegenhouden’ karakter ervan.

En dát is een kwaliteit die je in nog veel meer momenten van je leven kunt gebruiken. Dus als jij een revolutie mag veroorzaken in één dag. Wat is dat dan?

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!