In de speurtochtjes ben je vooral bezig geweest tot op heden om anders te kijken, om je te laten bewegen, om de zaken die je zag symbolisch te laten spreken… eigenlijk was het veeal een ‘van buiten naar binnen’ beweging. Of althans, zo lijkt dat dan. Want alles wat we zien wordt natuurlijk geconstrueerd in ons brein, dat is de basis van de menselijke ervaring.

In deze speurtocht gaan we nog meer met dit gegeven doen. Kijk eerst eens rustig rond om te zien waar jij jezelf gespiegeld kunt zien. Letterlijk op zoek naar je spiegelbeeld dus. Lukt dat in je horlogeglas? Je telefoon of laptop? In een autospiegel? De pollepel? De glazen van degene tegenover je?

Maar wellicht nog veel leuker… zie jij jezelf ook symbolisch ergens terug? Ben jij zichtbaar terug te zien in je vloerkleed? Je zomerjas? De inhoud van je koelkast of de gestructureerdheid van de spullen op je aanrechtblad? Of ben jij meegaanbaar als een elastiekje? Het verbindende aspect van een paperclip?

Welk talent, welke waarde, welk gezegde draag jij uit en hoe is dit voor jou maar ook voor anderen zichtbaar in de wereld om je heen? Ga vandaag eens op speurtocht naar jezelf. Hoe vaak vind je jezelf in andere vormen terug?

Op de foto’s enkele voorbeelden van lang lang geleden (lees ergens rond 2013/2014) toen ik met mijn kastje vol zelfgemaakte wijsheden heel het land doortrok om mensen hun ‘gave(n)’ te laten ontdekken. Of deze als blijk van waardering aan een ander te kunnen geven. Kleine cadeautjes. En we vinden het allemaal dagelijks om ons heen. Maak jij je eigen ‘rariteitenkabinet’?

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!