Een TedX talk is een (lokaal) evenement waarbij een spreker de kans krijgt om ‘de presentatie van hun leven’ te geven. Over het algemeen kun je zeggen dat een TED-talk geen gewone, saaie presentatie is, maar een sprankelend en inspirerend betoog.

In 18 minuten krijg je de kans om een presentatie te geven over iets dat je na aan het hart ligt. Het motto van TED luidt niet voor niets: ‘Ideas worth spreading’.

Jij krijgt in deze schatzoeker de kans om te ontdekken welke presentatie jij kunt gaan geven. Daarvoor kijken we met name of het idee nieuw en interessant is. Hiervoor is het belangrijk voor jouw TedX talk is dat het levensveranderend is. En geloof me… dat is het ook!

Ga na wat je nu gelooft én wat eigenlijk helemaal niet helpend is. Bv stress is slecht. Ik kan nu eenmaal niet tegen veel prikkels. Ik ben geen sporter. Ik ben te dik. Of wat het dan ook is wat je tegenhoudt, belemmerd of een rotgevoel geeft.

Een TED talk begint altijd met een anekdote, dus beschrijf als eerste kort een moment in je leven waarin je jouw unieke gedachte heel erg hebt gelooft. En beschrijf waarom je daarna besloot dat je het tegendeel ging bewijzen.

Je ted talk gaat natuurlijk verder, je bewijst oa met behulp van onderzoek of na jarenlang uitproberen dat het voor iedereen zo geldt. Dit deel mag je even overslaan. (Geloof me; als je ernaar gaat zoeken kom je het echt wel tegen.)

De afsluiting ga je wel al beschrijven. In je afsluiting geef je namelijk dé tip, dé quote of het advies mee waar iedereen mee aan de slag kan. Laat deze ontstaan nadat je de inleiding op papier hebt gezet. Wat is jouw inspirerende boodschap voor de wereld? (En wellicht ook wel voor jou?)

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!