Ga lekker zitten in een ontspannen houding. Lukt het je te visualiseren en deze tekst te lezen ga dan door. Spreek anders eerst de tekst in op je telefoon zodat je hem dadelijk af kunt luisteren.

Jij loopt zoals je nu bent, zoals je er nu uitziet en met wat je nu doet in gedachten je eigen voordeur uit. Je draait je nog even om zodat je hem op slot kunt doen, ziet de kleur van de deur voor je en stapt dan achteruit. Verrast merk je dat er een ladder achter je staat. Een ladder die tot hoog in de lucht reikt. Je doet wat je normaal nooit doet… je stapt de ladder op en klimt omhoog en omhoog. Ver voorbij de wolken merk je ineens dat er nog een ladder naast je staat. Ook hier klimt iemand omhoog. Een ouder iemand is het. Je kunt niet zien wie het is.

Hoe hoger jij gaat des te dichter kom je bij deze andere persoon. Tot er nog maar iets meer als een meter tussen jullie in is. Je kijkt de andere persoon in de ogen. Je blijkt het zelf te zijn. Het verbaast je maar je schrikt er niet van. De persoon die je aankijkt ziet er oud maar gelukkig uit, met pretoogjes die stralen en uitstralen het leven nog lang niet te willen verlaten.

Terwijl je de ladder goed vasthoud ga je met je oudere zelf in gesprek. Wat heb je gedaan in je verdere leven om zo gelukkig te worden? En welke tip qua loopbaan of het gebruiken van je talenten heeft je oudere jij voor jou? Dankbaar neem je de wijze antwoorden in ontvangst. En dan, als je afscheid neemt steekt de oudere jij nog een klein cadeautje in je zak. ‘Voor straks, als je thuisbent’ hoor je erbij.

Je daalt de ladder weer af. je komt weer onder het wolkendek terecht en ziet de straten en huizen onder je verschijnen. ‘Wat een wonder is deze ladder ook!’ denk je nog.

Eenmaal aangekomen bij je voordeur steek je je hand in je zak om de sleutel te pakken en voelt ineens het kado in je hand. Dankbaar ontdek je wat je hebt ontvangen. En terwijl je de sleutel in het slot omdraait voel je hoe dit je gaat helpen de komende tijd. Hoe het je stuurt in je groeiproces. Zodat je jouw weg kunt vinden en volgen. En écht gelukkig oud zult worden. Precies zoals je oudere jij je dit al gunde….

Weer terug in je eigen huis haal je even diep adem en voelt je billen weer op de stoel of bank waar je zit. Hoe ga je de wijze raad en het kado in je leven integreren? Wat is het eerste stapje dat je kunt zetten daarvoor?

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!