Creativiteit wordt vaak als mentale bezigheid weergegeven maar in de speelkwartiertjes merk je dat playfulness toch ook iets anders omhelst. Het is het laten ontstaan en je overgeven aan je gevoelens zodat je niet enkel out-of-the-box kunt denken maar het ook kunt zijn. Helemaal oké met alles wat is en wat er gebeurd.

In dit speelkwartiertje zoek je de stilte op waaruit alles kan ontstaan. ga hiervoor rustig op een stoel zitten, het liefst met iemand tegenover je, maar kijkend in een spiegel (op ooghoogte) kan ook.

Begin met een hele dikke glimlach, zo groot dat je mondhoeken je oren raken. En laat daarna deze glimlach rustig minder worden en tot ‘rust’ overgaan waarna je een nieuwe gezichtsuitdrukking kunt maken, precies zoals jij je op dat moment voelt. Dit proces van emoties in elkaar laten overlopen herhaal je vijf keer achter elkaar.

De enige voorwaarde is dat je er minimaal een minuut over doet om je gezichtsuitdrukking te veranderen elke keer. Ontstap spiertje voor spiertje zo’n klein beetje dat iemand die telkens kijkt je niet ziet bewegen en pas wanneer deze even wegkijkt en weer terugkomt met de aandacht merkt dat er iets in je verschoven is.

Speel met aandacht vandaag. Veel plezier!

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!