Vaak, als we nadenken over ons leven, dan zien we voor ons hoe het er in ideale zin uitziet. Dan hébben we dat succesvolle bedrijf, dan is daar die Lief. Dan bejubelt onze nieuwe leidinggevende ons toe.

Maar net zoals in een film of lekker boek zou het vrij saai zijn als ‘de held’ dit zomaar direct aan het begin al bereikt.

Nee, deze zal eerst een ‘oproep’ voelen, een kriebel. Hij of zij wil het anders doen. Maar dúrft of kán dat simpelweg nog niet. Daarom komt er hulp, een mentor verschijnt. Er is iemand die de eerste stappen zet zodat de held daarna echt op pad durft te gaan. verschillende obstakels worden overwonnen en uiteindelijk heeft de held het gevoel ‘er te zijn’. De nieuwe wereld is betreden. De rust is wedergekeerd.

In een film is dit ongeveer halverwege en we weten dan allemaal ‘nu begint het pas écht’. Want nu komt er een mega uitdaging. Iets wat alle eerder geleerde vaardighden test. Iets ook wat de aannames of gedachten van de held laten veranderen. Het is nu ‘erop of eronder’, Consessies worden gedaan. Vrijheid bevochten. En pas daarna zal het doel daadwerkelijk bereikt zijn.

Dit mag jij ook gaan doen. Stel, je hebt een ‘doel’ voor ogen. Iets wat je graag wilt doen, ervaren of bereiken en bedenk daarna zoveel mogelijk ‘problemen’. Allerhandige lastige dingen die jij natuurlijk gaat overwinnen!

Kun jij je uitdagingen kort en krachtig (bv op post-its) omschrijven? En hoe los je ze op? Ga lekker los 🙂

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!