Jezelf voorstellen aan de hand van een voorwerp is een oefening die kinderen al doen op de basisschool. Ze kiezen iets wat hen dierbaar is en vertellen er dan over. Zo ontdekt de klas iets over hun hobby’s en eigenheid. Ook op vervolgopleidingen en zelfs bij sollicitatiegesprekken is deze oefening populair.

Maar wat nu wanneer je een willekeurig voorwerp neemt? gewoon uit de kamer waar je nu staat? Een citruspers achter uit de kast bijvoorbeeld. Of het nietapparaat. Wanneer je goed kijkt naar deze voorwerpen en ze beschrijft ontdek je vanzelf iets waarbij je voelt ‘ja, dat ben ik ook’ of ‘nee, dat past dus geheel niet bij mij’. Een nietapparaat houdt zaken bij elkaar en wellicht ben jij ook een netwerker. Of je ziet dat het ’t beste werkt als de inhoud geordend strak achter elkaar ligt en jij werkt ook het beste in een omgeving met structuur. Of je ziet de functie ‘geniet’ overal doorheen, zelfs als het fout gaat en zegt dát iets over jou. Zo kun je jezelf voorstellen aan de hand van elk willekeurig voorwerp.

Kijk eens om je heen en kies het eerste waarbij je niet gelijk een associatie hebt. bekijk het voorwerp goed. Van buiten en mogelijk van binnen. Noem de kleuren, de structuur, de functie en de voorwaarden. Ontdek je al iets daarin wat jij ook hebt?

Waarmee stel jij jezelf voor?

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!