Wanneer je een cursus tekenen of fotografie doet zul je het wel gemerkt hebben: je leert nooit door te beginnen bij de techniek maar vooral door ‘opnieuw te leren kijken’. Want vaak zien we de dingen om ons heen niet echt meer, we herkennen ze en ons brein vult als het ware het plaatje verder in. Het zou veel vragen om elke keer opnieuw te ontdekken hoe je tafel eruit ziet, welke details er te zien zijn op de stoel of bank waar je op zit.

En tóch… de mogelijkheid om te ‘schakelen’ van de wereld waarin we alles voor waar aannemen en dus kunnen leven in afgebakende tijdskaders gedefinieerd door agenda’s en klokken naar die magische wereld waar verwondering, nieuwsgierigheid en puur plezier huist is een fantastische vaardigheid.

Deze opdracht opent de deur een klein beetje naar het ‘anders kijken’ door heel simpel je te vragen je aandacht te zetten op de vormen om je heen.

Kies een driehoek, rondje of vierkant en ontdek hoe vaak deze vormen overal om je heen te vinden zijn. Je kunt dit de hele dag door doen of echt even de tijd nemen om dat nú te gaan doen. Wat is het verschil tussen beide vormen? Welke vind je het leukst? 

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!