Filosofen houden van gedachte-experimenten. Ze bedenken dan een situatie die niet echt bestaat, maar doen alsof dit wel zo is. In een gedachte-experiment bedenk je vervolgens hoe je met deze nieuwe werkelijk omgaat. Of nog beter: wat deze nieuwe situatie voor de mens voor (positieve) gevolgen kan hebben.

Dat is het speelkwartiertje wat ik deze kere voor je bedacht heb. Hoe zou het leven eruit zien als we onze telefoon moeten aanzwengelen voordat ie het doet? Of als we zouden kunnen zweven naar het werk? Als we boeken kunnen lezen in tien seconden? Als zitfeestjes worden afgeschaft? En je van alcohol niet meer dronken zou kunnen worden?

Stel je voor hoe het dan zou zijn. En vervolgens neem je de vervolgstap: bedenken wat daar de voordelen van zijn. Niet één voordeel, zorg dat je minimaal vijf voordelen bedenkt. Zo blijft je mind hoopvol uitkijken naar elke verandering die de toekomst je geeft, want je weet dat er altijd iets goeds uit voort kan komen. Dat dit werkt merkte ik weer half maart 2020. Mijn mind kwam gelijk met diverse voorbeelden die de intellectuele lock-down en ik schreef er destijds dit stuk over. 

Bedenk vijf positieve gevolgen voor de ‘wat als’ vraag die het omgekeerde weergeeft van de huidige werkelijkheid en verras jezelf!

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!