Wil je de wereld op een andere manier leren kennen of verder komen met een vraag? Gebruik dan niet alleen de wijsheid van je omgeving maar ook van de mensen om je heen. Zij zien, horen en weten dingen die voor jou wellicht (nog) onbekend of onzichtbaar zijn. Vergelijk het met een nieuwe auto die je koopt; eenmaal je oog gevallen op een bepaald type dan zie je het ineens overal om je heen. Tot die tijd had je wellicht de ’tip’ voor die ene auto kunnen krijgen als je verschillende mensen had gesproken en had verteld wat je wilt. Zo krijg je via aanwijzingen terug wat je anders zelf zou moeten zoeken in de wereld om je heen.

Wil je intunen op de wijsheid van anderen, leer dan een aanleiding zoeken om mensen aan te spreken. Als je bijvoorbeeld een opvallend kapsel ziet of een geel kimono jasje, dan kun je daar een compliment over geven en vragen naar het verhaal erachter. Wanneer je je oprecht verwondert en oprecht bewonderd, kan de ander zomaar ook interesse in jou krijgen. Dát is het moment dat je in actie kunt komen. Dan kun je de vraag stellen die bij jou op de lippen ligt.

Wanneer je met een vraag op stap gaat is het belangrijk dat deze open én concreet is. Deze vraag mag gaan over je werk of over je leven, dat maakt niet zoveel uit. Zolang je maar open staat voor wat nieuwe frisse ideeën hier over. Je kunt bijvoorbeeld vragen; hoe kan ik vandaag meer plezier hebben? Of hoe kan ik met dat wat ik leuk vindt een haalbaar business idee maken? Ik zoek mensen die met mijn energie resoneren. Waar vind ik hen?

Zolang het specifiek is en zinvol voor jou om te vragen is het goed. Het antwoord kan van iedereen komen. Van mensen die je aanspreekt of dingen die je tijdens je momenten van verwondering ziet. Daar een gesprek over voeren met anderen verdiept je eigen interpretatie en geeft de mogelijkheid voor extra clues en aanwijzingen. De mooiste tips komen vaak uit onverwachte hoek. Leven doen we niet alleen!

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!