Associeren, dingen ‘met elkaar verbinden’ is een belangrijke creatieve vaardigheid. Het kan altijd en overal, aan de ontbijttafel, tijdens het reizen in de trein of in de teamkamer. Er zijn een aantal mechanismen die vaak terugkomen bij associeren en verrassende wendingen geeft. Probeer jij ze allemaal? 

• Tegenstelling (zwart/wit, glad/ruw)
• Deel en geheel (boek/bladzij, slot/deur)
• Oorzaak en gevolg (vuur-brand-pijn)
• Analogie (benzine/auto, kerosine)
• Klank, rijm (kok/mok, laag/zaag)

Maak vandaag zoveel mogelijk woordkettingen. Begin bij een woord en bedenk wat daarbij hoort waarna je bij dit tweede woord ook weer een associatie bedenkt en zo kun je telkens verder door gaan.

Of ga aan de slag met bloemassociaties. Kies één woord en verzin zoveel mogelijk associaties, die net zoals bloemblaadjes, daar allemaal omheen kunnen staan.

Deel 1: Magie van anders kijken

Deel 2: Magie van oordeeluitstel

Deel 3: Magie van creatief denken

Deel 4: Magie van improviseren

Deel 5: Magie van beleven

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!