Zet een kind in een onbekende bibliotheek met de opdracht ‘naar de kinderboeken te gaan’ en het zal waarschijnlijk niet de bordjes gaan lezen of om hulp vragen maar achter de eerste de beste snelwandelende volwassene aan gaan. Dat lijkt een vreemde gang van zaken wanneer je er objectief naar kijkt want hoe groot is nu de kans dat deze volwassene naar de kinderboeken gaat?
 
Wanneer we echter onder de oppervlakte gaan kijken zien we dat dit gedrag echt wel ergens toe kan leiden. Door de volwassene achterna te lopen en niet bezig zijn met de vraag ‘waarheen’ is de volle aandacht vrij om de omgeving in zich op te nemen. Zie je veel kinderen bij elkaar? Kleurrijke sprookjeskaften van verre afstand? Of ineens kleinere stoeltjes uitgestalt? Al dit soort zaken waren mogelijk niet – of minder- opgevallen wanneer enkel het verstand was ingezet de weg te vinden.
Dus laat je vandaag eens leiden door iets anders dan je verstand. Volg een interessant persoon, een huppelend kind, aanwijzingen naar een film of sprookjesfiguur (zoals het voorbeeld dat Marielle hieronder geeft), een kleur of – als je durft- een gegooid aantal ogen op de dobbelsteen (slag bv elke vierde weg in, neem bus 4 of kies het vierde gerecht op de lunchkaart).
Geef je over aan het leven, volg een tijdje dit pad en ontdek wat het je brengt. 

Om me heen wezen mensen me op de gele stoeptegels en gevels die “mijn pad” kleurrijk aftekenden. Midden in de stad mijn eigen ‘yellow brick road’ vinden leek voor anderen makkelijker dan voor mij. ‘Waarom zagen zij dit wel en niet?’ vroeg ik me gefrustreerd af. Tot ik, zomaar midden op straat, een verzameling rode schoenen zag. Ze deden me direct denken aan Judy Garland in The Wizard of Oz. “Wat gebeurt hier allemaal”, dacht ik nog, direct gevolgd door het besef ik dat dit ‘denken’ uit mocht zetten en mijn verwondering mocht volgen. Een manier van vooruitkomen die mij onbekend was en toch heel eigen voelde. Nu – door het te doen – leer ik begrijpen hoe ik kan vinden in plaats van zoeken. Wat een bizar gave ervaring was dit! Ik kan niet wachten op wat het me nog meer gaat brengen!

De zennavigatie ervaring van Marielle

Op zoek naar 'yellow brick road' uit The Wizard of Oz

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!