Inspiratie Café

Welkom bij het Inspiratie Café – een plek waar we onze fascinatie delen voor de diverse manieren waarop mensen de wereld beleven. Hennie en Xandra zijn al hun leven lang gefascineerd door de menselijke ervaring. Die prachtige, soms pijnlijke verhalen vol blijdschap, angst, verdriet, of machteloosheid, en dan ineens… dat moment van transformatie, van ‘hé, ik sta er nog!’ of ‘oh ja, dat kan ik ook doen’. Die veerkracht, ook wel ‘innate wellbeing’ genoemd, zit in ieder van ons. En met onze intuitie hebben we er ook allemaal toegang toe. Soms vergeten we het. Dan zoeken we ons geluk even buiten onszelf.

Het is alsof we als mens elke dag opnieuw mogen ontdekken dat we eigenlijk de sleutels van ons geluk in onze eigen zak hebben. We dragen ze altijd bij ons, maar soms raken ze verstopt onder de rommel in onze zakken.

Ver voorbij het pad van goed en fout, meningen en oordelen, is een open plek; daar ontmoet ik je graag. – Rumi –

Deze bijzondere avonden brengen mensen samen die ergens voelen dat de wereld liefdevoller is dan we soms in het journaal terug zien. Mensen die voelen dat we als mens de wereld allemaal ervaren vanuit een persoonlijk perspectief en dat diepgaand inzicht daarin uiteindelijk het echte verschil maakt. 

Dit is wat je mee kunt nemen uit een Inspiratie Café:
Nieuwe inzichten en onverwachte perspectieven
*
Rust in denken, helderheid in geest
* Lichter en luchtiger leven
* Een mindshift naar licht en luchtigheid

Over het Inspiratie Café

Hier, in de warme ambiance van ons café, nodigen we je uit om deel te nemen aan diepgaande en verhelderende gesprekken. Als je zin hebt om de invloed van het denken op onze menselijke ervaring te verkennen dan ben je van harte welkom om eenmalig of maandelijks aan te schuiven bij onze gesprekken.

Samen verkennen we de schatten van het mens-zijn, zonder te graven in het verleden of te sleutelen aan wie je bent. We nodigen je uit om te kijken, te voelen, en te ervaren wat er altijd al in jou aanwezig is geweest. Het is als het onthullen van een kostbare edelsteen die altijd in je hart heeft geschitterd, maar soms over het hoofd wordt gezien.

Het betekent niet dat je nooit meer boos, bang of verdrietig zult zijn. Maar het betekent wel dat we niet elk gedachtenspinsel hoeven te volgen. Het leven is als een gids, ons vertellend dat we eigenlijk ons eigen denken beleven. Inside-out, niet outside-in. Weten, herkennen, en echt voelen hoe dit menszijn werkt, maakt het leven lichter en speelser. Het leert ons te vertrouwen op de wijsheid van het leven zelf. Want zeg nou zelf, het leven heeft toch meer ervaring dan wij? 

In het Inspiratie Café spreken we over de 3 principes – mind, consciousness en thought – als een soort handige gebruiksaanwijzing voor ons als mens. We promoten geen zelfhulpprogramma, geen methode, geen therapievorm of interventies waardoor je je beter gaat voelen. Er is geen noodzaak om aan jezelf te werken, je gedachten te controleren, je verleden uit te pluizen of je persoonlijkheid te veranderen. Je hoeft überhaupt niets te doen. Want in werkelijkheid is er niets wat gedaan moet worden, er is alleen iets te zien. Maar als je het eenmaal ziet maakt dat een wereld van verschil!

We delen verhalen, luisteren we naar elkaars ervaringen en leren we van de wijsheid die in ieder van ons schuilt. Zo maken we samen van het Inspiratie café een plek waar we ontdekken dat het leven een avontuur is dat van binnenuit wordt geleefd. 

 

Data, prijzen & meer

Facilitatoren:
Xandra van Hooff (transitiepedagoog, bewustzijnstrainer en 3p facilitator) en Hennie van Veen (coach, supervisor, docent social work en 3P facilitator) zullen deze avonden samen vormgeven.

Data:
Vrijdagen 23 februari, 22 maart, 19 april, 24 mei en 21 juni. 

Tijden:
Van 19.45 tot circa 21.45 uur.
De koffie staat vanaf half acht voor je klaar.

Prijs:
Het Inspiratie Café kost 25 euro voor avond. 

Locatie:
Het Huis van Morgen vind je op de Zomertaling 27, achter het station in Wijchen.