Magie in je Begeleiding

Leef! Het populaire nummer blijkt toch makkelijker mee te zingen dan te dóén voor veel mensen. Bij velen neemt het dagelijks leven het over. De wekker. De baan. Het gezin. Ongemerkt drijven ze af van hun dromen over een rechtvaardigere wereld. Verlangens en idealen vervagen geleidelijk naar de achtergrond. Je gunt het iemand dan wakkergeschud te worden, toch? Ben jij zo’n toegewijde professional? Magie in je Begeleiding biedt negen ‘poorten’ naar een leven vol zingeving. Het is een reis van acceptatie, het omarmen van onzekerheid, het aangaan van uitdagingen, en het vieren van vrijheid en plezier – essentiële vaardigheden voor een vervuld leven. Werk jij met Sneldenkers, Diepvoelers & Tekortkoningen 😉 en herken je dat ze worstelen met eindeloos piekeren, overal risico’s zien, of merk je dat ze buitengewoon kritisch zijn tegenover zichzelf, terwijl ze veel minder kritisch zijn tegenover anderen? Dan is deze opleiding precies wat je nodig hebt. We gaan verder dan het identificeren van talenten en drijfveren. We steken in op transformatie, precies op het punt waar mensen zichzelf voor lief nemen. In 9 blokken krijg je de tools in handen om je klanten te helpen om hun unieke pad te volgen, waarbij innerlijke weerstand niet langer een barrière vormt, maar juist een uitnodiging tot authentieke puurheid. Zodat ze gehoor durven geven aan hun eigen wensen, eigen impulsen. Ze ‘nee’ durven zeggen omdat hun ‘ja’ vele malen interessanter is. Ze hun leven transformeren tot een machtig meesterwerk, met onstuimige levensvreugde en onwankelbaar vertrouwen.

Wat gebeurt er wanneer we een spectaculaire screw-up maken? We lachen, kijken langzaam om ons heen in de hoop dat het niemand is opgevallen– of nog beter – doen alsof er niets is gebeurd. En de volgende keer doen we nóg beter ons best. Het wordt in onze maatschappij mensen vaak niet makkelijk gemaakt om zichzelf te laten zien, te experimenteren of helemaal ‘echt en eigen’ te zijn.

“Tuurlijk mag je falen. Het is al goed dat je het probeert!” Het klinkt zo gemakkelijk wanneer we het iemand horen zeggen. Maar voor je het weet probeer je ook dát weer te bewijzen. Laten we uit die dualiteit van goed en fout stappen en een nieuw paradigma omarmen. Het paradigma van menselijkheid!

Magie in je Begeleiding is een opleiding voor leiders en begeleiders, professionals in het sociale domein en eenieder die zijn/haar rugzak wil vullen met mega veel creatieve en uitdagende oefeningen waar een stukje lichtheid in zit. Het is voor jou als je gunt dat degenen met wie je werkt het leven kunnen leiden zoals het is gegeven, hun talenten zichtbaar kunnen maken en kleine stappen kunnen zetten op weg naar hun toekomst. Het gaat om het af en toe niet meer weten, maar toch trots zijn op het proberen en de bocht uitvliegen, maar nog steeds voelen dat het goed is. Geschikt voor leergierige geesten met een HBO+ niveau. Wellicht voor jou?

Voeg een beetje Magie toe aan je Begeleiding!

Don’t rescue anyone from a challenge. Teach them how to face it!
In onze Westerse wereld leren we niet omgaan met emoties, niet dealen met frustratie of gevoelens van falen. En wie problemen altijd maar probeert te voorkomen komt juist daardoor in de problemen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar wat wél werkte om te leren omgaan met onzekerheid en lastige emoties en hoe ik dit kon leren aan anderen. Ik bleek goud in handen te hebben; (plusklas-)docenten, HB-begeleiders, leidinggevenden en therapeuten die vanuit dit nieuwe paradigma gingen werken, gaven aan dat het werkte!

Niet mínder angst, maar méér zorgeloosheid. Niet nadenken over gevolgen, maar leven in het nu. Voorbij de bedachtzame levenshouding de spontaniteit ervaren om een vraag te durven stellen of iets te doen, zonder je af te vragen hoe dit overkomt.  Wanneer je in flow leeft en werkt, vergeet je de tijd en versmelt je met de activiteit. Dan voel je dat je het leven zelf bent: uitgestrekt, wakker, levend en vrij – nooit gescheiden van het geheel. Zo leven is geen bestemming, maar je geboorterecht en natuurlijke staat van zijn. Wie het leven door zich heen laat stromen, voelt: ik ben thuis. 

Ook jouw klanten of collega’s willen de held zijn in hun eigen leven, het podium pakken en ontsnappen aan de middelmatigheid. De rauwe waarheid spreken en stoppen zichzelf te verontschuldigen voor wie ze werkelijk zijn. Ze zijn niet bedoeld om zichzelf klein en veilig houdend. Je weet dat ze zijn bedoeld om voluit te leven, hun dromen stoutmoedig waar te maken. Om hun missie vorm te geven, voluit te spreken en de wereld een mooiere plek te maken. Niet langer flirten met het leven, maar het claimen, zodat je kunt sprankelen en stralen in het eeuwig veranderende nu. Ontdekken welke talenten ze willen ontwikkelen en waar hun hart van in de fik vliegt. Durven freewheelen met hun passie, hun ‘te’ tegemoet. Verlangen naar alles dat in het verlengde ligt van de volgende stap. Duiken in de diepste spelonken van de ziel. Het leven ten volste leven, het opeten, verteren, er fantastische dingen mee doen. 

Zoek persoonlijke ontwikkeling niet langer in nieuwe interventies en het vergroten van je kennis. Ontdek dat we allemaal geboren zijn met aangeboren veerkracht en het vermogen om te improviseren. De menselijke psychologie functioneert van nature al perfect. Hoe minder we aan ons hoofd hebben, des te beter ons natuurlijke systeem werkt. Ontdek in deze opleiding hoe je hiervoor de juiste omgeving creëert.

Certificaat
Je ontvangt een certificaat aan het einde van het leerjaar bij voldoende aanwezigheid en getoonde leergierigheid. Wil je door na dit jaar? Dat kan! Start met Theater van het Leven of – wanneer je deze al hebt gevolgd – ga door voor Vakspecialist Playfulness®

“Wat deelnemers zeggen
“Of je nu al werkt met ACT, met groeimindset, met mindfulness..  het verdiept alles eigenlijk”

“Ik krijg handvatten om mijn spirituele eye-openers door te geven. Dit is geniaal!”
“Dit is een businesscoaching en leiderschapstraining ineen.”
“Kunnen we Xandra niet klonen zodat iedereen dit kan leren?”

welcome Divine & Ridiculous human being!

Ik (Xandra) heb een gegronde opleidings- en werkachtergrond in leiden en begeleiden, non-dualiteit, oosterse & westerse psychologie, evenals theater,- fysieke en dramatische improvisatie. Voor mij zijn dit allemaal middelen om te onderzoeken wie we in essentie werkelijk zijn. Het is mijn passie om mensen weer in contact te brengen met hun essentie, dat wat reeds aanwezig was toen wij als kind de wereld onbevangen en nieuwsgierig wilden ontdekken.

Ik ben niet zomaar een non-duale leraar, eerder geef ik je de ruimte om je menselijke kant te omarmen en voorbij je overtuigingen en conditioneringen te ervaren wat je werkelijk bent. Dat omvat zeker bewustzijnstraining, maar reikt ook in gebieden die satsangs, nonduale meditatie en mondelinge overdracht niet kunnen bereiken. Weten is goed. Ervaren is goud!

Opleidingsinhoud

De opleiding “Magie in je Begeleiding” is onderdeel van de driejarige opleiding tot Vakspecialist Playfulness. Waar “Theater van het Leven” zich focuste op het begrijpen van de menselijke ervaring, gaat “Magie in je Begeleiding” over het leren navigeren door het vaak turbulente water van emoties, gevoelens en interpersoonlijke relaties in de maatschappij. Dit intensieve jaar is gericht op de emotionele en existentiële dimensies van het menselijk bestaan. Je leert het volgende overdragen via oefeningen en gekke opdrachten:
– Het zien van zingeving als iets dat inherent is aan het leven zelf.
– Het bewust kunnen worden van jezelf en je omgeving zonder oordeel.
– Het erkennen en accepteren van emoties als onderdeel van ons menszijn.
– Het navigeren door complexe gevoelens, met zelfcompassie en begrip.
– Het zien van relaties als iets wat vanzelf ontstaat en verandert zonder verwachtingen en eisen.
– Het loslaten van het verleden en de toekomst om volledig in het ‘nu’ te zijn.
– Het genieten van het proces zonder focus op het eindresultaat.
– Het openstellen voor intuïtie en innerlijke wijsheid (ook in het onbekende).
– Het benutten van uitdagingen voor reflectie en persoonlijke groei.
– Het maken van passende keuzes, i.p.v. te proberen aan verwachtingen te voldoen.
– Het leren omarmen van imperfecties en lachen om fouten.

Wat je tijdens deze opleiding leert, is een ode aan de vrije krabbel. Tijdens de opleidingsblokken ga je actief aan de slag met prikkelende opdrachten waar je meteen ‘het diepe mee induikt’.  Je wordt actief uitgedaagd met theatrale oefeningen in de breedste zin van het woord, creatieve schrijftechnieken, improvisatie, geleide meditaties en spel. Theoretisch omlijst in hapklare brokjes nonduale filosofie, positieve psychologie; groeimindset (Dweck), learned optimism (Seligman), appreciative inquiry (Cooperrider) en flow (Csiksentmihalyi). We zetten al deze zaken – en meer – op een creatief-speelse wijze in een spiritueel daglicht.

Introspectie en zelfexpressie kunnen op een duale manier gezien worden als afzonderlijke, tegenovergestelde processen, terwijl ze op een nonduale manier samensmelten. Je kunt bedenken ‘wat je wilt doen’ of ‘hoe je dat in de wereld gaat zetten’, maar pas wanneer je leert luisteren naar het fluisteren van je ziel en ‘je ware zelf uit de weg durft te gaan’, kom je écht bij jouw heilige graal. Je vind je passie namelijk niet, die vind jou. Het enige wat je hoeft te doen is meer naar je hart en minder naar je innerlijke stemmen luisteren. Deze opleiding leert je hoe dit werkt en geeft je tal van mogelijke manieren om dit ook met anderen te doen. Totdat ze zich herinneren wie ze werkelijk zijn. Ze zich laten zien en iets moois neerzetten in de wereld. Ze uitgesproken zijn in plaats van uitgepraat. En niemand hen meer kan ontkennen!

Aan het begin van het jaar ontvang je een opleidingsmap gevuld met theorie en oefeningen. Elk blok behandelen we een ander stukje theorie, waarvan gevraagd wordt dat je deze thuis al vooraf doorneemt. In de opleidingsdagen gaan we dit niet bediscussiëren, maar leer je ze herkennen in de intimiteit van je subjectieve beleving. Op deze manier kun je maximaal gebruik maken van de kennis en kunde die je wordt aangeboden. Aan het einde van de opleiding heb je het gevoel van een kind in een snoepwinkel. Je bubbelt. Je bruist. Je wilt aan de slag als Moed om te Falen facilitator of Lef om te Stralen coach. Laat de toekomst maar komen. Het kan allemaal.

Jaargang 2024 / 2025

Klik op + om meer te lezen.

Blok 1: Waarde(n)vol Leven

Een waarde(n)vol leven is leven met liefde als uitgangspunt, waarbij we duidelijk voor ogen hebben wat voor ons belangrijk is zodat we onze grote keuzes daarop kunnen baseren. Daartoe vinden we antwoorden op vragen als: Welke persoon willen we zijn? Wat vinden we echt belangrijk in ons werk? Wanneer ervaren we ons leven als zinvol? Waarde(n)vol leven laat je nadenken over hoe het ‘ook’ zou kunnen zijn. Hoe droom jij de wereld een mooiere plek? Tijdens deze dagen brengen we je daarvoor naar je verlangen. Vaak laten we namelijk het leven maar een beetje op zijn beloop, het overkomt ons als het ware. Een sterk innerlijk kompas wijst ons de koerst die we kunnen gaan. En tegelijkertijd is het ook ‘het goede doen’ in je alledaagse gedrag. Voor jou én anderen. Voor nu én de toekomst.

Een waarde(n)vol leven. dat is leven vanuit het diepste besef van de onderlinge verbondenheid van alle dingen, waarbij liefde het kompas is dat je richting geeft. Het vraagt om een helder begrip van wat er in je hart leeft, zodat de keuzes die je maakt resoneren met je diepste zelf. Overdenk vragen als “Wie verlang ik te zijn in de wereld?”, “hoe droom ik de wereld een mooiere plek”, “Wat is het dat ik ten diepste waardeer?” en “Wanneer voelt mijn leven vervuld en betekenisvol?” om je te helpen je ware Noorden te vinden. Een sterk innerlijk kompas wijst ons de koers die we kunnen gaan. Want waarde(n)vol leven om gaat tegelijkertijd ook over het in praktijk brengen van deze innerlijke waarheden in je dagelijks leven, in je interacties met jezelf en anderen, en in je relatie met de wereld om je heen.

Blok 2: Onbevangenheid

Wat gebeurt er wanneer we een spectaculaire screw-up maken? We lachen, kijken langzaam om ons heen in de hoop dat het niemand is opgevallen– of nog beter – doen simpelweg alsof er niets is gebeurd. En de volgende keer doen we nog beter ons best.Hé hallo… mag ik je even wakker schudden? Leren en ontwikkelen doe je niet vanuit stress, dat doe je vanuit je innerlijke aangeboren levenslust. Het is deze energie waarmee we allemaal hebben leren omrollen, kruipen en lopen. En met dezelfde levensenergie kunnen we de problemen op ons pad creatief oplossen. Dus kom uit het epische verhaal van tijd en ruimte, verleden en toekomst, spijt en anticipatie. Volg jouw aangeboren nieuwsgierigheid en ontwikkelingsbereidheid. Spelen is immers de manier waarop de natuur leren ontworpen heeft. Hoe gekker en dwazer hoe beter. Het leert immers het beste een beetje buiten je zo-hoort-het-box =)

Blok 3: (Los) Laten

Als mens ben je van nature een verhalenverteller (en dat is best wel leuk!) maar deze verhalen kunnen je ook hinderen wanneer je je erdoor laat meeslepen en je afwendt van het huidige moment. We kunnen ons verliezen in het kauwen op onze zorgen, het vooruit- en terugspoelen van de film van ons leven, in plaats van daadwerkelijk te leven. Jouw leven ontvouwt zich echter in dit ene moment, hier en nu. Niet later, niet tijdens de aankomende vakantie die je vooruitziet, niet in de zorgen die je hebt over morgen. Pijn is geen pretje, maar lijden ontstaat wanneer we ons verzetten tegen ongemak, wanneer we angstig zijn voor de angst zelf, wanneer we proberen te ontsnappen of het te voorkomen. In werkelijkheid zijn ‘altijd’ en ‘nooit’ illusies. Er is alleen maar dit moment, het Nu. Het pure leven zelf. En jij hebt de keuze om hier volmondig ‘ja!’ tegen te zeggen. Als je dat zou willen

Blok 4: Aandacht

Niet nadenken over gevolgen, maar leven in het nu. Voorbij de bedachtzame levenshouding de volheid ervaren van het leven. Niet te blijven hangen in je eigen ervaringen maar ontdekken wat de wereld je brengt. Leven in het nu. Openstaan voor alles wat er te ervaren is. Dát is rijkdom. En het is de basis voor alle autonomie beslissingen die we maken als mens. Het bewustzijn dat je belichaamt, stelt je in staat om de anticipatie van de smaak van chocolade te kennen, om de zonsondergang te aanschouwen en om de wereld in haar meest delicate details waar te nemen. Het onthult je de vrijheid van keuze. Jouw aandacht leidt je naar datgene waar je van geniet, datgene wat je verlangt om te verdiepen. Het bied je een greep op je eigen behoeften en belicht de speelruimte die je bezit. Zoals geluiden opkomen en vervagen, zo verschijnen en verdwijnen gedachten en lichamelijke sensaties spontaan, als golven in de oceaan. Dus, begroet elke gedachte en sensatie met een houding van vriendelijkheid en nieuwsgierigheid. Beschouw ze als welkome gasten in de herberg van je bewustzijn.

Blok 5: Emoties toelaten

Toelaten is ‘ja’ zeggen tegen dat wat in je leeft en wat te maken heeft met iets in je leven. Het is voelen wat er door je gedachten is aangeraakt en er niet van weggaan. Probeer ongemakkelijke of onprettige sensaties niet te ‘genezen’ of ‘los te laten’, maar ontmoet ze, eer ze en omarm ze, want ze verlangen daarnaar. Doordrenk het met leven en liefde. Ware vreugde is niet het tegenovergestelde van verdriet of pijn, maar de bereidheid om alles te verwelkomen. Erken wat je voelt. Het is al hier, deel van je huidige ervaring. Dit is jouw realiteit. Wees nieuwsgierig. Behandel het alsof het er altijd zou kunnen zijn (dat vermindert de neiging om het te proberen te verdrijven of te verminderen). Als mensen mogen we leren om alle aspecten van onszelf te aanvaarden en te integreren, inclusief onze gevoelens en emoties. Emoties zijn simpelweg deel van het menselijk leven en horen bij ons. Je mag leren om ze te omarmen door ze simpelweg te laten zijn, zonder er een nieuw verhaal aan vast te knopen. Dit maakt het gemakkelijker om ze los te laten. Emoties zijn altijd tijdelijk en verdwijnen vanzelf als je je niet met hen identificeert. Jij gunt jezelf en anderen zorgeloos te leven. Zonder zich af te vragen wat een ander vindt van hun kwetsbaarheid of tranen. Zodat ze kunnen ervaren dat alle gevoelens helemaal oké zijn. Ze gewoonweg weer mens kunnen zijn.

Blok 6: Aangaan

Jij gunt jezelf en anderen vooruitgang in het leven. Zonder dat ze bang zijn voor een hoge hartslag, rode wangen of een snelle ademhaling. Koers uitstippelen. Dromen en wensen achterna. Niet bang zijn. Lef tonen en jezelf in de etalage zetten. Dat gun jij jijzelf en degenen met wie je werkt. In kleine stappen op weg naar hun toekomst. Kansen grijpend. Vertrouwen in zichzelf. Groeiend onderweg. Om onbegrensd de gewenste toekomst tegemoet te spurten. En te ontdekken dat spreken over jezelf in termen als ‘kunnen leren’ ipv enkel ‘kunnen’ vele malen motiverender is.

We zijn gewend om de trap één trede per keer te beklimmen en een marathon stap voor stap te lopen. Toch willen we onze levensuitdagingen vaak in één keer overwinnen. Maar ik verzeker je, een maaltijd smaakt ook beter als je het hapje voor hapje eet. Vaak zijn we zo gefocust op onze doelen of bestemmingen dat we de reis vergeten en stress ervaren ‘omdat we er nog niet zijn’. Richt je niet op de duizend stappen die je nog moet zetten, de duizend dingen die je nog wilt bereiken. Wanneer je volledig aanwezig kunt zijn in de beleving van deze ene stap voelt dit als ‘de vier van plezier’. Deze ene stap, die je nu kunt zetten, is doordrenkt van leven en potentieel.

Blok 7: Flexibiliteit

Beschouw jezelf als een televisie die alle zenders kan ontvangen; een wonderlijk apparaat dat in staat is om een oneindige verscheidenheid aan signalen op te pikken en deze te vertalen naar levendige beelden en geluiden. Elk kanaal, elke frequentie brengt een unieke ervaring met zich mee, sommige prettig, andere uitdagend. Je bent een ontvanger van leven, een doorgeefluik van ervaringen die zich in je bewustzijn ontvouwen. Het is niet jouw taak is om te oordelen over wat er wordt uitgezonden. Zoals een televisie geen voorkeur heeft voor een bepaalde zender of programma, hoef jij je niet te hechten aan bepaalde ervaringen of ze te verwerpen. Jij bent als een televisie die alle zenders aankan, het is niet aan jou om te oordelen over wat er geprojecteerd wordt. Op het padloze pad zullen twijfel, teleurstelling en desillusie je metgezellen zijn. Streef er niet naar om perfect te zijn, maar wees gewoon menselijk. We zullen allemaal af en toe vreemde dingen doen, onszelf voor schut zetten, of fouten maken. Stap uit het verhaal dat je jezelf vertelt over wie je zou moeten zijn en neem jezelf wat minder serieus.

Blok 8: Gelijkwaardigheid

Stel je eens voor dat je de inherente goedheid in de mensheid herkent, het natuurlijke verlangen om een helpende hand te bieden. Zie dat mensen in hun kern vertrouwen en samenwerking koesteren. Wanneer je naar de ander kijkt vanuit deze lens, wordt dan de woede van de ander niet een uitnodiging voor een diepere verbinding, een kans om elkaar te vinden in wederzijds respect? En wordt het vragen om hulp niet een uitnodiging aan de ander om hun inherente welwillendheid tot uitdrukking te brengen? Jon Kabat-Zinn, een pionier van mindfulness in het westen, spoorde ons aan om te onderzoeken: “Kijk je naar andere mensen en zie je ze echt, of zie je alleen je gedachten over hen?” In de sfeer van gelijkwaardigheid word je uitgenodigd om je repertoire van interpersoonlijke reacties uit te breiden, met liefde als basis. In dit licht wordt elke ontmoeting een kans op nieuwe verbinding.

In dit deel van onze reis verkennen we het concept van interactiestatus (bekend van improvisatietheater). Het beschrijft de hiërarchische relaties en interacties tussen acteurs in een scène. Dit kan soms spanning veroorzaken. Een leven dat niet gebonden is aan dualiteit, vraagt ons om deze spanning te herkennen, maar ons er niet in te verliezen. Op deze manier kunnen we een leven leiden vanuit een houding van liefde, gelijkheid en respect ten opzichte van de wereld om ons heen.

Blok 9: Genieten

Jij bent uniek. De wijze waarop het leven door jou stroomt is origineel. We zijn allemaal uitdrukkingen van dezelfde oceaan van bewustzijn, en toch zijn we tegelijkertijd unieke uitdrukkingen van diezelfde oceaan. Je voelt de moeiteloosheid, de speelsheid, bijna als een kind dat ongeremd de wereld ontdekt. Het leven is een uitnodiging om te spelen, te ontdekken, te experimenteren en te rusten wanneer jij dat nodig hebt. Deze wereld bestaat, en jij leeft erin! Hoe zou het zijn om te leven zoals jij graag zou willen? Kun je jezelf verrassen en nieuwe, onbekende dingen uitproberen, alleen omdat ze leuk zijn om te doen? Laat de innerlijke ‘spark of joy’ je leiden naar je innerlijke drijfveren, door te luisteren naar het fluisteren van je hart en nieuwe dingen uit te proberen. Verwen jezelf met rustgevende zintuiglijke ervaringen, kies bewust voor activiteiten waarbij je in flow kunt komen en houd van de dingen die je doet op een dag. Want het leven mag leuk zijn en jouw lach doet er toe!

Prijs, data en meer…

Opleidingsgegevens 2024/2025 
Data (onder voorbehoud):
19/20 sept, 17/18 okt, 14/15 nov, 12/13 dec, 16/17 jan, 13/14 febr, 13/14 mrt, 10/11 apr, 8/9 mei. 
Tijden:
van 09:30 tot 16.30 uur, met een uur pauze tussen de middag.
Adres:
 Zomertaling 27 te Wijchen (bij Nijmegen), direct achter het station.

Prijs opleidingsjaar
De opleidingsprijs voor particulieren en ZZP’ers is €3875,- Heb je Theater van het Leven reeds gevolgd? Dan ontvang je een korting van €400,- korting en betaal je €3475,-

Bij de opleidingsprijs is een lesmap met lesmateriaal inbegrepen, en tijdens de opleidingsdagen is er vrijelijk koffie en thee beschikbaar. Je hebt de mogelijkheid om zonder extra kosten in termijnen te betalen. Extra supervisie is ook mogelijk tegen een tarief van €125 per uur.

De opleidingsprijs voor werkgevers / UWV is €4275,- Deze opleidingsprijs is hoger vanwege extra administratieve kosten, overheadkosten en/of dienstverleningsovereenkomsten.

 

Erkende opleiding
Deze opleiding van De Wereld van Morgen is dankzij een positieve toetsing door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs (CPION) opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Dit register bevat een lijst van instellingen die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Een opname in dit register heeft als voordeel dat de diensten van De Wereld van Morgen zijn vrijgesteld van BTW-heffing. Op de factuur van een opleiding zie je dan ook geen BTW terug.

Geaccrediteerde beroepsopleiding
Magie in je Begeleiding is een CAT/ GRO geaccrediteerde moduleopleiding. Het geldt als bijscholing en nascholing en als onderdeel van een volledige beroepsopleiding indien je drie moduleopleidingen stapelt op elkaar. Hiertoe doen je wel een vooropleiding te hebben op HBO niveau en te voldoen aan de PLATO norm (Medische Basiskennis , Psychosociale Basiskennis of een erkende vooropleiding). Door lid te worden van de beroepsorganisatie CAT, kun je tijdens je opleiding profiteren van hun ‘college-deal’, en je beroeps- en bedrijfs-aansprakelijkheidsverzekering regelen en je aansluiten bij een onafhankelijke klachten- en geschillencommissie.

Overeenkomst met UWV
De Wereld van Morgen heeft een raamovereenkomst met het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) in Nederland, specifiek voor het deelgebied ‘Opleidingen en Scholing’, onder nummer RB702. Als je geïnteresseerd bent in een opleiding en momenteel gebruikmaakt van de diensten van het UWV, kun je contact opnemen met je contactpersoon bij het UWV. Zij kunnen je adviseren of de opleiding van De Wereld van Morgen geschikt voor je zou kunnen zijn, en je mogelijk helpen met de aanvraagprocedure als dat het geval is.

Mijn klanten hebben iets eigens. Anderen labelen dit goedbedoeld als “te”. Te diep nadenken, te moeilijke vragen stellen, te enthousiast, te gevoelig, te wispelturig, te verlegen, te kritisch, te anders, te té. Achter al deze uitingen zit een talent tot diepgaande verwerking. Ik help deze “sensitieve stuiterballen” om te voelen waar hun talenten zitten, te genieten van hun eigenheid en hun podium te pakken. Want het mooie van hoogsensitiviteit is dat ze altijd de wereld willen verbeteren. En dus een verhaal hebben hoe dat te doen. Vinden ze alleen soms spannend. Want op het podium ben je zichtbaar. Ook met je ’te’. Bij Xandra leerde ik dat wanneer we vrijelijk reageren je ware kern tevoorschijn komt. Dan kun je lachen om ongemak en rafelrandjes en toon je jezelf puur en echt. De opleiding Vakspecialist Playfulness heeft mij een enorme boost gegeven dit in de wereld te zetten en daar ben ik Xandra ongelofelijk dankbaar voor.
Marielle van Duijnhoven

Spreker & Trainer | HSP & HSS expert, Marielle Speelt

In de lessen van Xandra kreeg ik de ruimte om te onderzoeken wie ik was, als mens én als docent. Ik kon er met een gerust hart toegeven dat ik niet alles al wist. Mijn idee dat ik perfect moest zijn, kon de prullenbak in. Ik mocht experimenteren met ‘niet weten’. Iets wat ik altijd al normaal vond voor mijn leerlingen, leerde ik nu toepassen op mezelf. Het heeft mij zoveel rust en vertrouwen opgeleverd. Xandra laat iedereen aan bod komen, ziet scherp waar je mag groeien en geeft rust en zekerheid dat alles goed is. Een veilige speeltuin gevuld met lieve mensen. 

Saskia van der Elst

De Toneeljuf

Wat ben ik blij met de keus die ik heb gemaakt op de opleiding bij Xandra te gaan volgen: magie in je begeleiding. 
Als integratief therapeut werk ik veel met mensen die tegen allerhande dingen in hun leven aanlopen, en mijn hart ligt bij het werken met mensen. Maar ik merkte dat ik het ook regelmatig zwaar vond en een bepaalde mate van serieusheid voelde, die ik naast mijn werk soms moeilijk los kon laten. 
Ik was op zoek naar een manier om op een luchtigere en speelsere manier mijn werk te kunnen doen, en hierin minder kritisch naar mezelf te zijn en meer te werken vanuit mijn authenticiteit. Door de opleiding heen heb ik steeds meer mogen ontdekken dat ik goed genoeg ben. Hoe ik allerlei oefeningen en interventies kan inzetten om mensen te begeleiden in meer bewust zijn. En hoe ik mijn eigen gevoelens kan toelaten, voelen en weer loslaten, zodat ik dit ook kan overbrengen op mijn clienten. 
Het is bijna niet in woorden te vatten wat ik precies geleerd heb. Dit kun je het beste zelf gaan ervaren. Voor mij is het vooral leren mensen te begeleiden vanuit non-dualiteit, en dit niet alleen vanuit mijn hoofd, maar vanuit mijn hele zijn, en te weten wat bij mij past en wat ik mensen te bieden heb. En hierdoor kan ik steeds meer mogelijkheden zien, hoe ik mensen kan begeleiden, niet alleen vanuit de vele theoretische kennis, maar ook vanuit mijn innerlijke eigen-wijsheid. 
Iedereen die met mensen werkt en ook juist de mensen vanuit mijn beroepsgroep, beveel ik deze opleiding van harte aan. Het is de eerste opleiding waarin ik echt ervaren heb liefdevol te zijn met alles wat in me is.
Erna de Landmeter

Integratief psychotherapeut, Praktijk Regenbloem

De opleiding heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Zelfs maanden na afronding, komen er nog steeds nieuwe inzichten binnen. Niet alleen heb ik zelf zoveel mooie inzichten verkregen, maar ik heb ook zoveel praktische tools mee kunnen nemen, dat de stap om zelf een training op te zetten, niet zo heel groot meer was.

Priscilla Looij

Silly coaching

Ik ben mezelf beter gaan begrijpen en daardoor ook een groot gedeelte van mijn coachees. De opleiding is praktisch, snel in te zetten en dit alles binnen een hele fijne sfeer. Hier kun je jezelf zijn waardoor je veel meer opneemt. Doordat Xandra zich kwetsbaar op stelde heb ik mij gerealiseerd dat ik ook een trainer kan zijn. Dank je wel daarvoor!

Simone Jansen

Coaching & Recruitment

Pas toen ik in Wijchen, op de grond van een klein gymzaaltje, als geïmproviseerde wildwaterkano op de grond lag, waarbij ik mezelf letterlijk uit allerlei gedachtenkronkels kon bevrijden ervaarde ik wat vrijheid en eigenheid betekenen.

Zo merkte ik dat ik niet alleen blij werd van spel en improvisatie: ik werd erdoor geraakt. Tot in mijn diepste ziel: terug naar de basis. Terug naar wie ik van binnen ben. Speels. Op dat moment, als kano, voelde ik dat ik de verbinding met mezelf had teruggevonden.

Een heel groot goed, doordat ik als hoog sensitieve stuiterbal altijd teveel met anderen had meebewogen. De snelle denktank in mijn hoofd had ik lange tijd thuisgelaten, doordat anderen mij niet konden volgen en ik hen niet. Mijn creatieve out-of-the-box oplossingen vertelde ik niet of deelde ik niet meer, want ze waren toch nooit goed genoeg.
Ik was nooit goed genoeg.

Gevoelsmatig voelde ik me ogenblikkelijk gezien en gehoord. Eindelijk zat ik de juiste klas, met gelijkgezinden, waardoor bij mij de knop werd omgezet van “verkeerdom leven” naar “leven van binnenuit” . Een knop die nooit meer is uitgezet en die ik met mijn leven bewaak.

Bij Xandra heb ik mogen ervaren dat ik nooit kapot of gebroken was geweest en dat alle “Te’tjes” in mijn leven juist mijn krachten waren. Ik hoefde ze slechts te zien voor wat ze waard waren. Tegenwoordig zijn mijn “teveeltjes” Fantasie en Verbeelding mijn superkrachten.

Xandra heeft een uniek opleidings- en coachingsaanbod. Moed om te Falen, Lef om te Stralen, Playologie (Playful inquiry), hebben mijn leven niet alleen verrijkt, het heeft mijn leven letterlijk op zijn kop gezet doordat ik overnieuw mocht beginnen. Omvallen en weer opstaan met mezelf dit keer als stralend middelpunt.

Vanuit die gedachte, dat alles er mag zijn en door te leven in het hier en nu, open te staan voor alles wat zich aandient, kan ik nu zelf als BRILjant Zinvinder binnen mijn bedrijf Fijnbedraad mensen begeleiden die zich net als ik niet gezien, erkend of gehoord voelen. Ik laat hen op speelse wijze terug in contact komen met zichzelf, zodat naar boven komt wat gezien mag worden. Zo vinden mijn klanten hun eigen woorden voor wat ze beweegt zodat ze hun verhaal op eigen-wijze naar buiten kunnen brengen.

Odette Wolff

Facilitator & schrijver | BRILjant Zinvinder , Fijnbedraad

Laatste inhoudelijke blok van de opleiding en ik stuiter. Ik zie nu zo mooi hoe alles in elkaar valt.

Ik had vroeger dat grote blauwe boek van cursus in wonderen in de kast staan. Ik had ook al Spiegelogie en Ongewoon gesprek met God gelezen. Op de een of andere manier geloofde ik daar in, en had ik tegelijkertijd twijfels. Het is nu alsof ik weer een cursus in wonderen heb gevolgd.

Het verschil kan ik het beste zo uitleggen: Met een cursus in wonderen leer je autorijden, tanken en een lampje vervangen. Met de opleiding van Xandra gaat de motorkap open, en leer je hoe de motor werkt. En dat terwijl ik niet eens van auto’s houd.

Voorbeeld: Ik heb destijds heel veel gehad aan de fanclub van Spiegelogie waar ik destijds heen ging. Ik weet nu waarom.
Ik leerde daar om gebeurtenissen te accepteren, maar vooral om het gevoel dat ik bij die gebeurtenissen had te voelen, zonder oordeel. Dat had ik ook al eens in een workshop gedaan. En dat is voor de eerste keer echt mindblowing. Ik dacht dat vanaf dat moment alles veranderd was, dat ik alles aan kon. De kracht van die fanclub was, dat één openbaring helemaal geen fuck verandert als je niet oefent, en daar oefende ik elke week, met in het gevoel zijn. Ik weet nu dat ik daar ook niet mee had moeten stoppen. Niet per se de fanclub, maar wel het oefenen in voelen. Dat moet je dus je hele leven blijven doen. Net zoiets als stoppen met hardlopen of zo, ook dan heb je binnnen de kortste keren geen conditie meer. Dit is maar een heel klein stukje van de hele toolbox voor veerkracht. En het mooie is. Als je dit door hebt, en ik heb het nu potdikkie echt door, wordt het leven een speeltuin.

Ik ben zo ontroerd door hoe mooi mijn leven is, ook de shit; juist de shit. Nadeel is dat ik nu wel andere mascara nodig heb.

Emma