Enkele jaren geleden kwam ik een artikel tegen in De Volkskrant. Hierin wordt geschreven over de Duits/Amerikaanse wetenschapper Johannes Haushofer. Hij publiceerde een faal-CV. Met dit document vol eigen mislukkingen wilde hij aantonen dat 100% zondagskindjes niet bestaan. Iedereen kent in het leven mislukkingen maar meestal houden we deze voor de buitenwereld verborgen. We houden alles wat ‘niet het daglicht waardig is’ uit het zicht van anderen terwijl we enkel onze successen delen.

Oneindig jammer dat we dit doen! En gelukkig zijn steeds meer mensen het hiermee eens. Kijk maar eens op youtube hoeveel filmpjes er zijn met ‘famous failures’. Deze helpen om mensen hun falen minder aan zichzelf te wijten. De wereld is nu eenmaal een volstrekt willekeurig, sollicitaties zijn een loterij en selectiecommisssies kunnen een slechte dag hebben, zoals Haushofer het zegt. 

Geinspireerd door dit artikel wilde ik mijn eigen faal-cv ontwerpen. En om het lekker zichtbaar te maken zet ik het af tegen mijn officiele document. Dus klik hier voor mijn floreer cv en hier voor de faalvariant.

Durf jij jouw ‘mislukkingen’ ook in beeld te brengen?

Speelkwartier anders kijken

Speelkwartier oordeeluitstel

Speelkwartier creatief denken

Speelkwartier improviseren

Speelkwartier belevenissen

Speurtocht nieuwsgierigheid

Speurtocht eigenzinnig kijken

Speurtocht inspiratie opdoen

Speurtocht interpretaties

Speurtocht belevingen

Schatzoekers groots dromen

Schatzoekers alledaagse zaken

Schatzoekers eigenheid

Schatzoekers storytelling

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief voor gratis tips, tools en updates!

Trakteer jezelf op waargebeurde verhalen die het leven vieren. Het is net als chocolade. Je wordt er vrolijker en gelukkiger van. En daarmee houdt de vergelijking niet op. Onze nieuwsbrief kan je stressgevoelens verlagen, je leervermogen vergroten en je leven gevoelsmatig verrijken. Blogs geschreven door Xandra, over mededogen, sensitiviteit, anders zijn, toewijding, keuzes, spiritualiteit en non-dualiteit. Grappige, aangrijpende, krachtige en opbeurende verhalen die je inspireren jouw leven te leven, je talenten te volgen en je roeping te ontdekken. Te merken dat niets je meer tegenhoudt omdat jouw dromen vleugels geeft.

Als een ‘box of chocolates’ kunnen de verhalen van Xandra elke keer bij je in de brievenbus bezorgd worden. Zodat je het verhaal kunt proeven en er lekker lang van kunt genieten. Meld je aan!