Driejarige opleiding Vakspecialist Playfulness®

Zoek jij een begeleidingsvorm die zowel luchtig als levensveranderend is? This is your place to be! Vakspecialist Playfulness© is de eerste erkende nonduale opleiding waarbij je het leven speels leert omarmen en niet enkel op een meditatiekussentje zit.

Deze opleiding gaat over een paradigma shift, oftewel het veranderen van de manier waarop wij de werkelijkheid ervaren. Hoewel dit niet helemaal een nieuw perspectief is – het vormt namelijk de kern van Advaita, boeddhisme en het mystieke katholicisme, jodendom en islam – is het toch vernieuwend. In de hedendaagse neuropsychologie en kwantumtheoretische wetenschap wordt namelijk steeds meer bewijs gevonden voor de fundamenten van het leven en hoe onze geest daarin functioneert.

Door inzicht hierin besef je hoe je gedachten je ervaring van de werkelijkheid creëren. Het is het verschil tussen het zien van een regenboog als een fysiek object waarvan je denkt dat het einde je gelukkig zal maken, en begrijpen dat het een gevolg van lichtbreking is. De vergankelijkheid van de ervaring biedt je ontspanning en helderheid. Daarom wordt het concept waar we telkens naar terugverwijzen in de UK en VS ook wel ‘the Inside Out Understanding’ of ‘Innate Health’ genoemd. In de opleiding kun je speels ervaren hoe dit werkt. Speels, ja, want daarmee houd je ‘je persoonlijkheid’ wat losser vast en kun je beter observeren hoe de menselijke ervaring zich in je ontvouwt. Je ego staat minder ‘op scherp’.

Bij deze benadering is het niet de taak van de coach of begeleider om mensen te ‘repareren’. Daar wordt je dus ook niet toe opgeleid. Als je de erkende driejarige opleiding hebt doorlopen heb je geen methoden en technieken geleerd om emoties te verminderen of gedachten te beheersen. Je helpt mensen om zelfinzicht te krijgen, waardoor ze minder stress ervaren en beter in staat zijn om positieve veranderingen in hun leven aan te brengen.

Wat er van jou gevraagd wordt is overgave. Ben jij oprecht nieuwsgierig naar hoe je ervaring zich ontvouwt? Durf je te voelen zonder te analyseren? Kun je naar binnen kijken in plaats van naar buiten wijzen? Wil je ontdekken hoe wijsheid, welzijn en veerkracht al in je schuilt? Lees dan verder.

Klik op de brochure, duik dieper in de verschillende delen van de opleiding of kom naar een introductieworkshop. 

Theater van het Leven

Opgaan in de stroom van het leven, is de kortste route naar geluk. Maar je cognitieve brein vindt dit ‘flirten op de evenwichtsbalk’ véél te onvoorspelbaar. Die heeft liever de touwtjes in handen. Ware transformatie komt echter niet voort uit het continu graven in het verleden of het ontleden van je persoonlijkheid, maar uit een radicale verschuiving in hoe je de wereld en jezelf ziet. Lees meer over ‘Theater van het Leven’.

€2940,-

magie in je begeleiding

In dit opleidingsjaar bouwen we voort op basisprincipes van bewustzijn door je te leren hoe je deze inzichten en benaderingen kunt toepassen in het begeleiden van anderen. Deze opleiding is perfect voor hen die hun gereedschapskist willen uitbreiden met oefeningen die niet alleen licht en luchtig zijn, maar die ook anderen uitnodigen om hun eigen pad te ontdekken en te volgen. Lees hier meer over Magie in je Begeleiding

€3780,-

Wordt Vakspecialist!

Wil jij niet alleen relaxter in je leven staan en met anderen luchtig aan de slag gaan, maar zie je mogelijk een eigen therapiepraktijk wel zitten? Nadat je de opleidingen Theater van het Leven en Magie in je Begeleiding hebt afgerond kun je verder gaan in dit onderdeel waarin nonduaal coachen en (groepen) begeleiden vanuit heelheid op het programma staan. Lees hier meer over het afstudeerjaar.  

€ 1470,-

Deze opleiding is anders…

Met deze driejarige opleiding op HBO-werk- en denkniveau word je een levende herinnering aan de onschuld, de vreugde en de vrijheid die we allemaal in ons dragen. Stel je als eerste open voor het wonderlijke mysterie van het bestaan. Onbevangen. Explorerend. Vrij. En leer daarna hoe je ook anderen hiertoe kunt begeleiden om hen te laten voelen ‘dat wij allemaal gave mensen zijn en het leven meer dan oké!’

anders… is heel erg goed!