Wij zijn niet alleen de ontvangers van ervaring, wij ZIJN de ervaring – levend, ademend, pulserend in harmonie met het kosmische ritme. De menselijke reis, de verhalen van leven, van liefde, van oprecht en authentiek zijn, vormen ons. Maar soms botsen we met de ervaring. Knallen tegen de rand van het leven aan. Struikelen met ons gezicht voorover. Gaan we plat tegen het asfalt van de menselijke ervaring aan.

In deze momenten van struikelen en vallen, is het essentieel te onthouden dat je een mens bent. Prachtig, onvoorspelbaar, onvolmaakt. En in die onvolmaaktheid ligt je ware schoonheid. Je hoeft niet perfect te zijn, je hoeft alleen maar te zijn wie je bent – puur, oprecht, authentiek. Je kunt verschijnen met al je fouten en foutjes, met al je littekens en striemen. Want dat is wie je bent. Je bent een verhaal van leven, van ervaring, van liefde. En elk hoofdstuk, elke regel, elk woord is even waardevol.

Mildheid is dan de zachte hand die ons optilt als we vallen, de warme omhelzing die ons troost in tijden van verdriet, de stille stem die ons herinnert aan onze eigen waarde. Naar jezelf kijken met mildheid betekent jezelf accepteren zoals je bent. Het betekent de moed hebben om je maskers af te leggen, om je ware gezicht te tonen. Het betekent jezelf omarmen, niet ondanks je onvolmaaktheden, maar vanwege je onvolmaaktheden.

Mildheid leert ons om te buigen in plaats van te breken, om te omarmen in plaats van te weerstaan, om lief te hebben in plaats van te vrezen. Dus laten we vermilderen. Voor onszelf en voor anderen. Want wanneer we mild zijn voor onszelf, kunnen we mild zijn voor de wereld. En door mildheid kunnen we een diepere, rijkere, meer liefdevolle ervaring van het leven ontdekken.

En als we mild zijn voor onszelf, kunnen we ook mild zijn voor anderen. We kunnen anderen ontmoeten in hun onvolmaaktheid, in hun menselijkheid. We kunnen de wereld ontmoeten met een open hart, met begrip en mededogen. Laten we vermilderen. Laten we zachter worden, vriendelijker, meer accepterend. Laten we de wereld ontmoeten met een liefdevol hart.

Wees zacht. Wees liefdevol. Wees levendig. Wees moedig. Wees oprecht. Omarm het leven. Omarm de ervaring. Omarm jezelf. Je bent het waard. Laten we de ervaring omarmen. Laten we het leven omarmen. Laten we onszelf omarmen. Want elk hoofdstuk, elke regel, elk woord van je verhaal is even waardevol. Vermilder. Je bent het waard!