‘Ah, jullie hebben een taichi en yoga studio. Dus jullie zijn er om fysieke gezondheid te bevorderen?’ Ehmmm…. nou niet precies. Dat is een fijn bij-effect maar niet het hoofddoel waar we ons op richten.
We leggen je graag uit wat we ermee bedoelen.

Wat in ons lijf leeft, daar zijn we gedurende de dag helemaal niet zo bewust van, dus het eerste wat mensen vaak opmerken tijdens een les is dat je ‘uit je hoofd’ gaat. Je verlaat het rijk van het denken en gaat de wereld van het gevoel binnen. Daardoor kalmeert een overactieve geest vrijwel meteen. Dit geeft ruimte om te gaan ervaren wát er allemaal in dat lichaam leeft. Je kunt je bewust gaan worden van gevoelens en emoties die je anders waarschijnlijk niet waarnam. Zou je hier geen aandacht aan schenken, dan ben je meestal in gedachten. De inhoud en analyse van je gevoelens wordt dan belangrijker dan het authentiek doorleven ervan.

Doordat je op elk moment van de dag aanwezig bent in je lichaam en opmerkt wat daar leeft stelt embodiment je in staat gebruik te maken van je innerlijke wijsheid en mild te reageren op onszelf en anderen. Dit helpt om een gezond gevoel van emotionele verbondenheid te creëren, maar tegelijkertijd ook een gevoel van emotionele afstandelijkheid, waardoor je je niet laat meeslepen in de energie van de ander.

Conclusie: embodiment zorgt ervoor dat je verankerd blijft in je eigen energie. Je bent minder emotioneel reactief. Je kunt zowel jouw energie als die van de ander voelen, maar blijft gegrond in die van jezelf. Dit versterkt sociaal gezien je zelfvertrouwen. En tot slot geeft embodiment je het vermogen makkelijker te schakelen tussen de wereld van afspraken en verplichtingen en hoe je het liefste leeft: lekker in balans en volledig in flow.