Om écht te durven falen, is er meer nodig dan alleen te wéten dat het mag. En er is meer nodig dan een schop onder je kont en een cursus doorzettingsvermogen. Je hebt ruimte nodig om te durven falen. De ruimte om alle kanten op te denken en jouw creatieve vermogens aan te boren. Maar ook ruimte om keuzes te maken, zelfs de verkeerde. In een omgeving die dit toestaat. Te voelen dat je er -ondanks gestuntel en geblunder- nog altijd mag zijn. Te ervaren dat je mag spelen, plezier mag maken en ontdekken. Te lachen, van opluchting en opborrelend plezier.

Om te durven falen is vertrouwen nodig. Vertrouwen in jezelf, dat je weet dat je blij bent met de reden van proberen en je trots bent op jouw pogingen. Vertrouwen in je omgeving. Het is nodig dat je je veilig en geborgen voelt in je omgeving, met mensen die er voor je zijn en naar je luisteren. Je hebt aanmoediging nodig en bijsturing. Goede raad en kritische vragen. Je hebt het nodig dat je blij mag zijn, maar ook angstig, verdrietig of gefrustreerd. 

Lichtheid, humor, gekkigheid en onzinnigheid zijn prachtige contexten om creativiteit in emotionele expressie te leren en aan te moedigen. Wanneer we in staat zijn om voor onszelf en anderen deze omgeving te creëren, kunnen we ervaren dat geregeld falen (en ervan leren) leidt tot ontwikkeling, innovatie en groei. En wanneer falen wordt gedeeld, gebeurt er iets bijzonders. Door er open over te zijn wordt het een waardevolle bron. Een instrument dat waardevol contact met anderen bevordert en de motivatie voor leren verhoogt. Zodat je kunt ervaren dat je mag spelen, ontdekken, uitproberen en leren. Samen kunt lachen van opluchting en plezier.

Voorbij de bedachtzame levenshouding de spontaniteit ervaren om een vraag te durven stellen. Het even niet meer weten, en dat dat helemaal oké is. Opstaan na falen. In kleine stappen op weg naar de toekomst. Niet mínder angst maar méér zorgeloosheid. En uitproberen in plaats van durven bewijzen. Dit gun jij de wereld om je heen. Wordt daarom Moed om te Falen trainer en sluit je aan bij een hele mooie groeiende groep enthousiaste mensen die dit verlangen delen! Ik leer je graag hoe je deze speelse houding kunt voorleven, uitdragen en belichamen met je manier van zijn. Want als ze zien hoe jij dit voorleeft zullen ze vele malen meer van je leren dan dat je er enkel over vertelt. En kun je hen aanmoedigen en bijsturen, zonder dat ze hun eigenheid verliezen. Dat wil jij toch ook? Ga dan nu aan de slag!