Het podium van het leven is een oneindig schouwspel van hier en nu. Wij, de acteurs, zijn de hoofdrolspelers in ons eigen stuk, maar ook de toeschouwers, de stille waarnemers in de coulissen van ons bestaan. We zijn niet alleen de rollen die we spelen, maar ook het volledige theater – de schijnwerpers, het podium, het publiek – diep verankerd in ons eigen bewustzijn. Elke ervaring, elke emotie, elke gedachte, ze vormen de scènes die zich ontvouwen op het grote podium van ons bestaan. Ze komen en gaan, maar het theater – het bewustzijn zelf – dat blijft altijd. Het is onze constante, ons thuis, ons ware Zelf.

Lang hebben we in de illusie geleefd dat onze gevoelens gebonden waren aan de gebeurtenissen in de buitenwereld. We hebben onszelf verteld dat de dingen om ons heen onze emoties bepalen, dat onze reacties slechts echo’s zijn van de wereld buiten ons. Maar als we eerlijk kijken, zien we dat dit niet de hele waarheid is. Niet iedereen reageert immers hetzelfde op dezelfde situaties. Dus wat is het dat onze unieke emotionele reacties bepaalt? De sleutel ligt binnenin ons, in het theater van ons lichaam waar gedachten en gevoelens tot leven komen. In dit innerlijke theater speelt zich het echte schouwspel van onze menselijke ervaring af.

Bij Theater van het Leven werken we met dynamischere, actievere manieren om getuige te worden van je eigen innerlijk gedoe en tegelijkertijd in het hier-en-nu te zijn, zonder dat je urenlang op een kussentje hoeft te zitten. Wanneer je getuige wordt van jezelf, kun je leven vanuit onbevangenheid, spontaniteit en flow. Door middel van embodiment en improvisatie leer je hoe je je innerlijke ervaringen kunt observeren zonder erin verstrikt te raken. Je leert hoe je je innerlijke drama kunt bekijken zonder erdoor overweldigd te worden.

Maar wees gerust, dit is geen performance. Er is geen publiek om te plezieren, geen regisseur die je vertelt hoe je je moet voelen of wat je moet doen. Het enige dat er is, ben jij, in al je pracht en praal, in al je chaos en rust, in al je menselijkheid. En het mooiste van alles? Je leert hoe je volledig aanwezig kunt zijn in elke scène van je leven, hoe dramatisch of rustig het ook mag zijn. Er is geen script, geen regisseur, alleen het pure improvisatievermogen van het leven zelf.

Door middel van embodiment en improvisatie leer je hoe je je innerlijke ervaringen kunt observeren zonder erin verstrikt te raken. Je leert hoe je je innerlijke drama kunt bekijken zonder erdoor overweldigd te worden. Wij zijn ervaring. Wij zijn de dans van het leven. We zijn niet alleen het toneelstuk, maar ook het podium, de schijnwerpers, de coulissen en het publiek. We zijn het wonderlijke mysterie van het bestaan, dat zich in elk moment ontvouwt. Dit is de paradox van non-dualiteit: het besef dat we niet gescheiden zijn van het leven, maar er volledig deel van uitmaken.

Elk verdriet, elke vreugde, elke angst en elke hoop, ze zijn allemaal deel van het prachtige, chaotische script van het leven. Maar wees gerust, dit is geen performance. Er is geen publiek om te plezieren, geen regisseur die je vertelt hoe je je moet voelen of wat je moet doen. Het enige dat er is, ben jij, in al je pracht en praal, in al je chaos en rust, in al je menselijkheid.

Laten we ons overgeven aan het theater van het leven. Laten we de volheid van elke scène omarmen, de bitterzoete symfonie van het bestaan. Het leven wordt pas echt rijk en vol wanneer we ons openstellen voor alles wat het te bieden heeft, zonder oordeel of weerstand. Het is een continue uitnodiging om te voelen, te ervaren, te leven. Ontdek hoe je – steeds opnieuw – jouw menselijke ervaringen laat ontstaan en hoe je los kunt komen van de trekkracht van je gedachten. Wordt de getuige van je eigen innerlijke gedoe. Stap op het podium van je eigen leven en leer hoe je de beste rol kunt spelen die je kunt – jezelf.

Ben je geïntrigeerd? Wil je deze wijze van leven, deze dans van ervaringen, ten volle begrijpen én omarmen? Doe dan mee aan de opleiding ‘Theater van het Leven. Duik dieper, leer, groei en omarm de volheid van jouw eigen bestaan. Laat het leven door je heen stromen, laat je emoties je leiden, laat je gedachten je verrassen. In het einde is het leven niet iets dat we ‘doen’, maar iets dat we Zijn.