In deze wereld vol tegenstellingen is het gemakkelijk om vast te zitten in het idee van ‘goed’ versus ‘slecht’. Maar wat als we onze perceptie van ‘goed’ zouden kunnen verbreden? Wat als we zouden kunnen zien dat alles, in zijn diepste essentie, ‘goed’ is? Dit is de prachtige paradox van het leven: wanneer we beginnen te zien dat alles in het leven ‘goed’ is, zelfs de dingen die we normaal als ‘slecht’ zouden bestempelen, komen we op een verrassend relaxte manier in het leven te staan.

We laten het idee los dat we controle moeten hebben, dat dingen op een bepaalde manier moeten zijn. We gaan mee met de stroom van het leven, in plaats van ertegenin te zwemmen. En hier komt speelsheid om de hoek kijken. Want als we alles kunnen accepteren zoals het is, als we kunnen zien dat alles ‘goed’ is, dan kunnen we ook spelen met het leven. We kunnen dansen met onze ervaringen, lachen met onze fouten, en nieuwsgierig zijn naar elk moment.

Laten we vandaag kiezen voor speelsheid en ons laten verrassen door het wonderlijke mysterie van het bestaan. Laat dit een zachte uitnodiging zijn, een oproep om de reis naar binnen te beginnen. In de hectiek van het dagelijks leven, in de constante ruis van de buitenwereld, vergeten we vaak dat alles wat we ervaren, in ons ontstaat. Emoties, gedachten, verlangens… ze komen en gaan in het theater van ons bewustzijn.

Laat deze woorden een herinnering zijn om de andere kant op te bewegen. Niet naar buiten, waar we vaak zoeken naar voldoening en antwoorden, maar naar binnen. Naar de stille, eindeloze ruimte van bewustzijn, waar alles ontstaat en verdwijnt. Word nieuwsgierig naar deze binnenwereld. Ontdek hoe je gedachten opkomen en wegvloeien, hoe gevoelens verschijnen en verdwijnen. Laat je bewustzijn zich ontvouwen en merk op dat je zowel de waarnemer als de waargenomene bent.

Je bent het scherm waarop het leven wordt geprojecteerd en tegelijkertijd de toeschouwer van de show. Dit is de non-duale benadering van het leven: het omarmen van alles wat het leven brengt, met een houding van speelsheid en acceptatie. Laten we samen dit pad van ontdekking bewandelen, deze non-duale reis van ontwaken naar wie we werkelijk zijn. In de erkenning van deze prachtige paradox, vinden we vrijheid en vreugde.