Vroeger geloofde ik dat talent datgene is waar ik goed in was. En persoonlijk vond ik dat een lastig begrip, ergens ‘goed in zijn’. Voordat ik de groei-mindset leerde kennen geloofde ik dat ik er dan ook nog eens altijd goed in moest te zijn en dat het erkent moest worden door mijn omgeving. Een lastige, zo niet onmogelijke opgave om via deze weg op zoek te gaan naar je vele talenten. 

Jouw talent is echter niet per definitie ‘dat wat je al altijd 100% goed doet’. Jouw talent is:
.. datgene waarmee je je onderscheidt van anderen;
.. iets wat je in kunt zetten om ‘de maatschappij’ een beetje beter te maken;
.. een kwaliteit waar je je blijvend voor in wilt zetten deze te verbeteren.

Je kunt je talenten enkel volledig ontplooien wanneer je ook je uitdagingen op dit gebied aangaat en openstaat voor de ervaring. Wees niet bang jezelf te laten raken. Het gevoel van ‘flow’ waar zovelen naar zoeken is immers geen ‘langzaam deinen in zekerheid’ maar juist vergelijkbaar met een tennisspel met een tegenstander die aan je gewaagd is. Iemand waarvan je kunt winnen of verliezen. En juist doordat de kans bestaat dat je een keertje ‘faalt’, daag je jezelf uit het beste in jezelf naar boven te halen en kun je helemaal opgaan in datgene wat je aan het doen bent. Met al je passie, energie en plezier.

Jouw passie, jouw vuur, heb je nodig om ergens voor te gaan. Probeer maar eens ‘ongemotiveerd een marathon te winnen’… Je snapt dat dit niet kan! Zodra jouw vuur wordt aangewakkerd en je van daaruit gaat handelen dan gebeuren er wonderen. Deze bezieling en jouw talent wakkeren het innerlijke vuur aan, dat je de energie geeft om aan jouw toekomst te werken!

—————————

In Magie in je Begeleiding leer je de technieken om te leren vertrouwen op wat je te doen hebt hier. Ontdek je je talenten. Leer je hoe je je missie kunt leven. Niet denkend vanuit banen of kansen, maar vanuit doen en ontdekken. Vanuit het principe dat je het je ziel gunt om hierin te groeien, te ontwikkelen. Zodat je bij kunt dragen met je fantastische werk. Meer impact kunt maken. Voorbij angsten. Vertrouwend op intuïtie. Zichtbaar durft te zijn. We zijn allemaal anders, niemand is gelijk. Hou jij niet van standaard lijstjes en methodes? Heb jij het Lef om te Stralen? En gun je het jouw klanten ook? Schrijf je in voor de volgende opleiding!