Dit is het fantastische succesrecept voor speelruimte. Je weet wel zo’n gerecht waarop je als coach altijd kunt terugvallen als er onverwachts iemand bij je aanwaait komt en je een succesnummer op tafel wilt zetten. 

INGREDIENTEN

Men neme…

  • drie á vier blokjes nonduaal bewustzijn
  • twee teentjes eigenheid
  • flink wat gekkigheid
  • en een beetje mazzel (of goed geluk)
  • snufje zout; om alles wat intenser te laten smaken
  • mespuntje peper; maakt het lekker proactief 
  • twintig plakken ervaring
  • 5 ml nieuwsgierigheid
  • 100 gram verbinding
  • 50 ml droge witte humor
  • geraspte reflectievragen

BEREIDINGSWIJZE

Drie maanden kooktijd. Circa 24 uur extra voorbereidingstijd (afhankelijk van de opleiding)

Authenticiteitsaus
Pel de teentjes eigenheid en hak ze fijn. Snijd de gekkigheid in stukjes. Pluk de mazzel en kneus het fijn. Breng de braadpan op de juiste temperatuur (niet te warm, niet te koud) en voeg de eigenheid, de gekkigheid en een vierde van de mazzel toe. Laat op laag vuur circa 10 minuten koken. Blus de authenticiteitsaus af met de humor en voeg een theorieblokjes naar smaak toe. Voeg de resterende mazzel toe en gaar circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een snufje zout; om alles wat intenser te laten smaken en een mespuntje peper want dat maakt het lekker proactief. Laat de saus afkoelen.

Speelsaus 
Warm de verbinding op en voeg wat humor naar behoefte toe. Gaar de verbinding tot er een glimmende blos bij hen ontstaat en voeg, beetje bij beetje onder goed roeren, de nieuwsgierigheid toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Gaar circa 10 minuten op laag vuur.

Verrassingslasagna
Verwarm de oven voor op 40% van de maximale temperatuur. Schep de helft van de authenticiteitsaus in de ovenschaal, dek af met bladen ervaring en lepel er speelsaus over. Herhaal dit nog een keer en eindig met ervaring. Strooi geraspte reflectievragen over de schotel en bak het gerecht in circa 25 minuten in de oven goudbruin en gaar.

Maak voldoende zodat (een deel van) het gerecht de diepvries in kan voor onverwachte bezoekers. Veel plezier en smakelijk eten!