Vandaag wil ik jullie graag meenemen in een bijzonder concept: rewilding. De term rewilding die verwijst naar het terugbrengen van de natuurlijke wildheid en authenticiteit in ons leven en onze omgeving. Het gaat erom dat we ons opnieuw verbinden met onze oorspronkelijke staat van zijn en ons niet langer laten beperken door de sociale en culturele conditioneringen die ons hebben gevormd. Door te ‘rewilden’ kunnen we ons openstellen voor nieuwe mogelijkheden, onze creativiteit vergroten en ons leven meer betekenis geven.

Het moderne leven heeft ons ver verwijderd van onze oorspronkelijke natuur. We zijn steeds meer gehecht geraakt aan technologie, werk, deadlines en prestaties, waardoor we de connectie met onszelf, de natuur en anderen hebben verloren. Dit kan leiden tot gevoelens van eenzaamheid, stress en onrust, en kan ons belemmeren in ons vermogen om voluit te leven. De wereld om ons heen laat ons – middels het ervaren van gevoelens van eenzaamheid, stress en onrust, weten wanneer we het verst van onze ware natuur verwijderd zijn geraakt en dús ook waar we een ingang vinden om deze verbinding te herstellen.

Rewilding gaat om het loslaten van de maatschappelijke normen en verwachtingen die ons hebben geleerd ons te conformeren en te onderdrukken wie we werkelijk zijn. Door onze eigen wilde natuur te herontdekken, kunnen we ons verbinden met onze innerlijke kracht, ons zelfvertrouwen vergroten en onze creativiteit en speelsheid herwinnen. Dit vereist geen speciale vaardigheden of kennis, alleen maar de bereidheid om open te staan voor nieuwe ervaringen en de natuurlijke nieuwsgierigheid en speelsheid van onze kindertijd te herontdekken.

Als we ons weer verbinden met onze oorspronkelijke natuurlijke staat van zijn, kunnen we ’thuis komen’ bij onszelf en ons leven leiden vanuit een plek van authenticiteit, passie en vreugde. En dat is uiteindelijk waar we allemaal naar streven, toch? Laten we daarom samen ons innerlijke kind omarmen en de wereld opnieuw ontdekken. Laten we rewilden, spelen en opnieuw in contact komen met onze ware aard. Ik geloof dat dit de sleutel is tot een vervullend en betekenisvol leven.

We zijn steeds meer gehecht geraakt aan technologie, werk, deadlines en prestaties, waardoor we de connectie met onszelf, de natuur en anderen hebben verloren. Maar er is hoop: door te ‘rewilden’ kunnen we ons openstellen voor nieuwe mogelijkheden, onze creativiteit vergroten en ons leven meer betekenis geven. Door te Rewilden!

Rewilding Playful Presence verwijst binnen de context van de Playful Nature Psychology naar het proces van het herontdekken en cultiveren van onze natuurlijke speelsheid en aanwezigheid. Door te “rewilden” (herwilderen) en ons te richten op ons speelse zelf, kunnen we een diepere verbinding maken met onszelf en de wereld om ons heen, en zo meer vervulling en betekenis vinden in ons leven.

Rewilding Lighthearted Liveliness verwijst naar het herontdekken en versterken van de natuurlijke neiging tot speelsheid en lichtheid van het leven. Het gaat om het opnieuw in contact komen met dat wat ons plezier geeft in het leven, en niet langer ‘voeden’ en stimuleren van zware gedachten en emoties die ons belemmeren om voluit te leven

Rewilding Awakened Awareness betekent het herstellen van een dieper niveau van bewustzijn en verbinding met de natuur en het universum. Het gaat om het ontwaken van een dieper besef van wie we werkelijk zijn (voorbij onze persoonlijkheid en onze gedachten/gevoelens). En een dieper besef van onze plaats in de wereld. Dit kan leiden tot een gevoel van verwondering en ontzag voor het leven en kan ons helpen om meer in harmonie te leven met de natuur en onze omgeving.

Rewilding ‘Yes and’ yearning for life richt zich op het omarmen van een houding van ‘Ja, en’ in plaats van ‘Ja, maar’. Dit betekent dat je jezelf openstelt voor nieuwe ervaringen en uitdagingen en deze omarmt in plaats van jezelf te beperken door angst, twijfel, weerstand of belemmerende overtuigingen. Het ‘yearning for life’ aspect verwijst naar het verlangen om ten volle te leven en te genieten van het leven, met alle ups en downs die daarbij horen. Het gaat om het omarmen van het leven als een avontuur en het aanvaarden van de uitdagingen die het leven met zich meebrengt.

In essentie gaat rewilding dus om het terugbrengen van onze natuurlijke speelsheid en authenticiteit, en het loslaten van de maatschappelijke conditioneringen die ons hebben gevormd. Het is een proces van herontdekking en herverbinding met onze ware aard, en kan ons helpen om een vervullend en betekenisvol leven te leiden.

Dus laten we ons innerlijke kind omarmen, spelen en opnieuw in contact komen met onze speelse en wilde natuur. Laten we rewilden, en ons leven leiden vanuit een plek van authenticiteit, passie en vreugde!

Liefs,

Xandra