Authenticiteit: de kunst van jezelf zijn, zonder een ‘ik’ te zijn.

We denken vaak dat authentiek zijn te maken heeft met herkenbaarheid, met weten in welk hokje we passen van de persoonlijkheidstest. Met kunnen definiëren; zo ben ik nu eenmaal. We zien authenticiteit als een puzzel; soms moet je even zoeken naar de juiste stukjes, maar als je ze hebt gevonden, valt alles op zijn plek. Maar klopt dit wel? Als zelfs rivieren hun koers kunnen verleggen en bergen kleiner of groter worden door de tijd, hoe zou jij als mens dan ooit met één enkel label gevangen kunnen worden voor altijd?

Jij bent meer dan de som der delen. Jouw echte zelf overstijgt de beperkingen van categorieën. Je bent niet slechts een verzameling van eigenschappen, maar een levendig, veranderlijk en ongrijpbaar mysterie. De zoektocht naar authentieke expressie, het vinden van je passie en het nastreven van persoonlijke vervulling houdt op wanneer je beseft dat er geen vaststaand ‘ik’ is om je aan vast te klampen. Wanneer je je openstelt voor het non-duale besef dat je zowel alles als niets bent, kan authenticiteit spontaan ontstaan.

Authenticiteit is jezelf zijn zonder grenzen

Je pure aard is een tijdloos samenspel van alles en niets. Je bent niet slechts een afzonderlijk ‘ik’, maar een uitdrukking van het oneindige, het onbenoembare en het onbeschrijfelijke. Je bent zowel het veranderlijke als het onveranderlijke, de stilte en de storm, de vorm en het vormeloze. Authenticiteit ontstaat niet vanuit het krampachtig vasthouden aan een ‘vaste ik’, maar juist vanuit de afwezigheid ervan. Laat je daarom meevoeren door de stroom van het leven, zonder jezelf te definiëren of te beperken. Verken de diepten van je wezen, en ontdek de bron van oneindige improvisatiemogelijkheden, wijsheid en vreugde die in je schuilt. Wanneer je je hiervan diep bewust wordt, ontstaat er een diepe verbinding met het leven zelf. Je voelt je gevuld met een allesomvattende liefde en een openheid voor het mysterie van het bestaan.

Laat jezelf meevoeren met de golven van het leven, zonder te proberen je vast te klampen aan een identiteit die voortdurend verandert. Wees bereid om jezelf steeds opnieuw uit te vinden, terwijl je ook de diepe acceptatie van je ware natuur omarmt. Authenticiteit is aanwezig wanneer je je volledig overgeeft aan het moment en het leven zonder voorwaarden omarmt. Het is het pad van openheid, kwetsbaarheid en verbondenheid, zonder angst voor verandering of verlies. Wanneer jij jezelf durft te zijn, zonder te proberen een ‘ik’ te zijn, zul je de schoonheid en het mysterie van het leven gaan ontdekken.