In plaats van ontdekken dat je een mindset hebt die wellicht niet altijd handig voor je werkt en dus proberen om een meer werkende mindset aan te nemen… ontdek dat het een mindset IS. Het is hoe je brein de situatie classificeert. Het is niet de situatie zelf.

In plaats van ontdekken dat alles wat je ervaart voortkomt uit het autonome zenuwstelsel en dus proberen om dat zenuwstelsel altijd maar onder controle te hebben… ontdek dat het enkel je lijf is dat reageert. Het is hoe je lijf de situatie interpreteert. Het is niet de situatie zelf.

In plaats van ontdekken dat je dingen kunt doen die je gevoelens van innerlijke rust, helderheid of zelfvertrouwen vergroten en dus altijd maar proberen om dat te herhalen en zo ‘goed voor jezelf te zorgen’…. ontdek dat rust, helderheid en zelfvertrouwen aangeboren zijn. Het is niet iets waar we naar hoeven streven. Het is het leven zelf.

Je hoeft niet bang te zijn voor angstige gedachten. Je hoeft niet mee te gaan in de onrust in je lijf. Je hoeft op te lossen, om te buigen of weg te poetsen. Niets te voorkomen ook. Je kunt gewoon gaan herkennen hoe je lijf soms grappig reageert of hoe je brein soms het zicht op je ware natuur verhult.

Zodra je dit gaat zien komt er wellicht een millimeter lucht tussen je ervaring en je bewustzijn ervan. Hoe klein die ruimte ook is, het bied je de mogelijkheid om in te tunen bij de bron van het leven zelf, waar wijsheid, creativiteit en nieuwe inzichten ontstaan.

Ga dus één stapje verder.

Ook als je denkt dat jij snapt hoe je brein werkt. Ook als je denkt dat je begrijpt hoe je lijf werkt. Ook als je duizenden oplossingen uit je mouw kunt schudden.

Je gedachten hoeven niet weg. Je gevoelens hoeven niet weg. Je hoeft ook niets te veranderen. Neem alles gewoon wat minder serieus.

Ga één stapje verder.

Zodat je het leven in alle volheid kunt leven. Weerstandloos. Met vette bergen. Diepe dalen. En daar niet langer bang voor zijn. Met een dikke glimlach op je gezicht omdat je het verdriet van een pure liefde ervaring mag dragen. Met de onrust van twijfel in je benen omdat je vanuit het niet-weten jezelf het beste kunt verrassen.

Wees groots. Wees klein. Wees alles wat je kunt zijn. Maar zeg ja. Tegen alles wat je kunt ervaren. Zeg ja tegen het leven🙏💕